Miko Haarala pelasi miesten pääluokan hopealle Iisalmessa.

31.10.2015

Miesten pääluokan voittaja JysRy:n Markku Virnes ja Miko Haarala yhteiskuvassa.
Miesten pääluokan voittaja JysRy:n Markku Virnes ja Miko Haarala yhteiskuvassa.
Miko, Otto, Jani ja Veeti yhteispotretissa.
Miko, Otto, Jani ja Veeti yhteispotretissa.
Veeti valmistautuu voittamaan!
Veeti valmistautuu voittamaan!
Jani pelin tuoksinnassa.
Jani pelin tuoksinnassa.
Otto pelitunnelmissa.
Otto pelitunnelmissa.

Miko Haarala joutui toistamiseen toteamaan jääneensä toiseksi Iisalmen kansallisten kilpailuiden loppuottelussa. Viimeksi Haarala hävisi loppuottelun seura- ja harjoittelukaverilleen Jouni Nousiaiselle ja nyt - Nousiaisen jäätyä kilpailuista pois - finaalissa oli ehkäpä lievästi yllättäenkin vahvempi Jyskän Ryhdin Markku Virnes.

- Välieräpelissä alkoi oikean jalan polvi vihoitella aika lailla ja se taisi mennä hieman korvienkin väliin, totesi Haarala loppuottelun jälkeen, mutta myönsi rehdisti Virneksen olleen parempi. Jyväskyläläinen pelasi todella varmasti nostellen monet Haaralan lyhyet palautukset varmasti takaisin ja lyöden myös omista paikoistaan suurella prosentilla palloa pöytään.

- Olihan finaalitappio pettymys, etenkin kun laskin itseni ennakkoon suosikiksi, jatkoi Haarala analyysia.

Haarala meni alkulohkostaan toisena jatkoon, sillä oululaisen OPT-86:n Kristian Palomaa osoittautui jälleen ikäväksi vastustajaksi vieden kaksikon kohtaamisen 3-1 eräluvuin.

Sen jälkeen kuopiolaisen pelaaminen kuitenkin parani selkeästi. Jatkokaavion ensimmäisessä ottelussa taipui joensuulaisen JPT:n Aleksi Hyttinen tiukassa viisieräisessä ottelussa 3-2 lukemin. Hyttinen voitti taannoin KuPTS:in kansallisten kilpailuiden avoimen luokan.

Tämän jälkeen oli Mikkelin PS:n Sami Hattusen vuoro nöyrtyä eräluvuin 3-1. Suurin paukku koettiin välierässä kun Haarala voitti parin viime kauden aikana kovassa pelivireessä olleen, kisojen ykkössijoitetun OPT-86:n Mika Sorviston 3-2.

- Hyvä voitto, tosin tiesin että mahdollisuudet ovat olemassa oman pelin ollessa uomissa. Mutta siihen taisi myös takki tyhjetä, eikä samaa peliä löytynyt enää loppuotteluun, Haarala päätti.

Haaralan toimiessa autokuskina, oli Iisalmessa ilahduttavasti myös pelaamassa kolme KuPTS:in vasta syksyllä aloittanutta pingiskoululaista. Veeti Ikonen, Jani Hämäläinen ja Otto Airaksinen esittivät mukavan lupaavia otteita. Mitalisijat jäivät tällä kertaa haaveeksi, mutta yksittäisiä otteluvoittoja ja roppakaupalla uusia kokemuksia tarttui kolmikon haaviin.

Kilpailutulokset IPT-94:n kansalliset