Lauri Weman luokkavoittoon Mikkelin kisoissa!

12.3.2016

Vasta kuptsilaistunut Lauri Weman vastasi kovimmasta kuopiolaissaavutuksesta Mikkelin MPS:n kansallisissa kilpailuissa lauantaina. Lauri voitti upeasti M1650-luokan. Myös Jani Hämäläinen jatkoi mitaliputkeaan kivuten pronssille junioriluokassa.

KuPTS:illa oli viiden pelaajan edustus Mikkelin kilpailuissa kun "nestori" Kari Punnosen lisäksi mukana olivat Lauri Weman, Veeti Ikonen sekä Hämäläisen veljekset Jani ja Jere.

Kari oli seurueen korkeimmalla ratingilla mukana M1910-luokassa. Viiden pelaajan poolissa ennakkoon kolmanneksi siidaus vastasi myös lopullista sijoitusta. Kaksi voittoa (BK:n Aki Puustjärvestä ja NuSe:n Jukka Luttusesta) sekä kaksi tappiota (JysRy:n Jarmo Patjalle sekä HarSpo:n Jyrki Pikkaraiselle) tarkoittivat kuitenkin tasaisesti ristiin menneissä peleissä jatkopaikan menettämistä.

Junioritriomme Veeti, Jani ja Jere osallistuivat sekä M1250- että juniori-luokkiin. Veetin ja Jeren harmiksi heidät oli arvottu samaan alkulohkoon kummassakin luokassa. Veeti vei kummassakin voiton. Vaikka voitot vielä karttavatkin poikia, on todettava, ettei yrityksen puutteesta voi syyttää! Näitä kisapelejä ei käännetä muutoin kuin jatkuvalla määrätietoisella ja kovalla harjoittelulla yhdistettynä ahkeraan kilpailemiseen ja sen myötä karttuvaan kisarutiiniin!

Janillakin oli vastus hieman liian kovaa M1250-luokassa, jossa tuloksena kuitenkin yksi voitto neljästä ottelusta sekä täydet viisi erää luokan ykkössijoitettua LrTU:n Risto Penttiä vastaan.

Junioriluokassa Janille jälleen pronssia!

Junioreissa Jani jatkoi mitaliputkeaan. Kolmen pelaajan alkupoolissa oli Nurmeksen Santeri Korhonen omassa kastissaan voittaen suoraan kolmessa erässä, mutta mitalipeleihin pääsy varmistui viiden erän tiukan väännön jälkeen isäntäseuran Aaron Hietaniemen kustannuksella. Välierissä vastassa oli Iisalmen Tero Simo. Tero vei semiottelun ensimmäisen erän tappiosta huolimatta, mutta Janille jälleen palkinto pronssimitalin muodossa! Hyvä Jani!

Lauri veisteli luokkavoittoon!

Tuorehko seuramme jäsen, Vantaan lahja Suomen tulevaisuuden lääketieteelle ja seuramme puolustuspeliperinteelle, Lauri Weman, hoiteli ehkäpä "käsikirjoituksesta poiketen" voiton M1650-luokassa. Laurilla varmisti lohkostaan kakkossijan ja jatkopaikan voitoilla JPT:n Eetu Pesosesta ja Nurmeksen Santeri Korhosesta. Lohkon voitostakin väännettiin ihan huolella, mutta MPS:n Markku Uimi hoiteli kuitenkin voiton (ja Laurin ainoan tappion) täysien erien päätteeksi.

Välierässä panokset kovenivat entisestään, sillä toisen poolin ykkösenä vastustajaksi tullut IPT-94:n Lassi Myllylä ei helpolla periksi antanut. Viisi erää tiukin lukemin, mutta lopulta jatkopalloilla voitto Laurille!

Jos oli semi vääntöä tiukimmillaan, sai "Tohtori" hieman helpomman puhteen loppuottelussa. NuSe:n Juhani Luttunen ei kyennyt pahemmin pimpuloimaan vaan selkeä 3-0 (6,5,4) naulaus Laurille ja upea luokkavoitto plakkariin! Hyvä Lauri!

Kilpailutulokset MPS:n kansalliset