Lauri Weman hopealle Iisalmessa.

26.2.2017

Lauri Weman vastasi parhaasta suorituksesta Iisalmen IPT-94:n kansallisissa kilpailuissa. Lauantain koitoksessa Weman selvitti M1700-luokassa tiensä aina loppuotteluun saakka, jossa kuitenkin hävisi HäKi:n Juha Lipposelle.

Kuopiolaisedustus naapurikaupungin kansallisissa oli tällä kertaa kohtalaisen vaatimatonta, sillä Laurin lisäksi seuramme pelaajistosta oli mukana ainoastaan juniorikaksikkomme Ville Hyvärinen ja Valtteri Asikainen. Harmi, sillä osallistuminen lähialueen kilpailuihin on aina kannatettavaa. Selitykseksi voi tarjota ensi viikonloppuna järjestämiämme SM-kisoja, joihin suurin osa paremmista pelaajistamme haluaa keskittyä. Heille ei myöskään Iisalmen kisat olisi tarjonneet minkäänlaista "sparrausta" SM-kisoja ajatellen; niin suuret olivat rating-erot seuraavaksi rankattuihin osallistujiin. Iisalmen kisojen kummallisuuksiin kuuluu myös kaksi käytännössä identtistä luokkaa: Miesten avoin kaksinpeli sekä M2250-luokka. Ei näillä leveyksillä kovin montaa tuon lukeman ylittävää pelaajaa löydy. Toisin sanoen luokkien rating-rajoja voisi tulevaisuutta ajatellen vaikkapa hivenen tarkistaa. Muutenhan järjestelyt Iisalmessa pelipaikkaa ja puhvettia myöten ovat oikein kiitettävät.

Nuoremmat jäsenemme, Valtteri ja Ville pelasivat kahdessa luokassa. Junioripuolella oli vain yksi luokka, J-17. Viiden pelaajan poolikisaksi muotoutunut luokka tarjosi tuttua vastusta, sillä niin ylivieskalaiset Miika Toivonen ja Jami Kokkola kuin kissamaista sähäkkyyttä tarjoava Iisalmen Selma Suikkanen ovat jo kerran jos toisenkin asettuneet pöydän toiseen päätyyn. Toistaiseksi status quo säilyy muuttumattomana; Selma täräytteli tiukoilla tapoillaan pojat pallojen keruuseen ja voitti luokan puhtaalla pelillä. Valtteri nappasi pronssia, mutta tällä kertaa hopea lipesi viisieräisen tappiolla Miikalle. Ville puolestaan jäi hyvästä tsempistä huolimatta voitoitta, mutta erävoittoja silti. Reportteri muistuttaa jälleen toistuvaa mantraa: oikotietä ei ole. Treeniä, treeniä, treeniä ja kisapeleissä pärjäämiseen tarvitaan kokemusta kisapeleistä. Ensi kesänä vaan hurjasti treeni-intoa ja pelivarmuus on syksyllä jo ihan toisella tasolla!

Sama parivaljakko osallistui myös alle 1100-ratingin luokkaan. Tiukassa olivat voitot tässäkin luokassa; ainoastaan Valtteri kykeni yhteen voittoon, joskin se oli varsin mallikas. Yli 150 pistettä korkeamman ratingin IPT-94:n Jouko Nousiainen kaatui erin 3-1. Jatkopaikkaan ei yksi voitto kuitenkaan riittänyt. Ville puristi erän Ylivieskan Miikalta, mutta muuten vastus oli vielä kovempaa ja lohkon viides sija tuloksena.

Kolmas edustajamme, Lauri Weman, on vetänyt ahkeraa lyöntitreeniä Luolassa ja voipi näiden tulosten myötä sanoa, että kannattanut on! M1900-luokassa jäi musta pekka alkupoolissa käteen kun kaikki kolme otteluaan voittaneen OPT-86:n Juhana Tuuttilan takana loput kolme pelaajaa päätyivät kukin yhteen voittoon. Lauri otti hyvän voiton kakkossiidatusta Riemun Topi Hirvosesta viisieräisessä, mutta hävisi HäKi:n Juha Lipposelle niin ikään viisieräisessä. Kun sitten Hirvonen tarvitsi Lipposen kaatoon yhden erän vähemmän, selvisi hän jatkoon paremmalla eräsuhteella.

Toista oli jälki "omassa" luokassa M1700:ssa. Oman poolinsa ykköseksi sijoitettuna Weman hoitelikin ottelunsa varsin vaivattomasti ilman erätappioita. Myös ensimmäinen jatkopeli Nu-Se:n Seppo Salmelaa vastaan oli nopea muodollisuus. Kvartassa YPTS:n tuttu Mikael Bäckman kiusasi jo paremmin, mutta Laurin puolustus/hyökkäys-kombo ei yskinyt kuin yhden jatkopalloerätappion verran. Semissä Lauri äityi parhaaseensa ja tylsytti luokan ykkössiidatun PiPy:n Markku Halosen täysin aseettomaksi. 5,4,7 olivat pieksämäkeläisen saalis ja Lauri loppuotteluun!

Vaikka raportti on kirjoitettu säästäen paras viimeiseksi, kohtasivat loppuottelussa Hämeenlinnan kajaanilainen Juha Lipponen ja Weman ensimmäistä kertaa päivän aikana. Lipponen on pitkän linjan konkari, joka osaa lukea peliä hyvin. 3-0 tappio Laurille loppuottelussa, jossa kuitenkin kaksi erää jatkopalloille. Kuka tietää, miten olisi käynyt, jos eräkin näistä olisi pullahtanut kotiin. Hopeaa kuitenkin ja rating noussee ensi listalla taas useita pisteitä! Hyvä Lauri!