Kuopiolaiset jäivät niukasti noususijoilta TOP-12 III-karsinnassa.

11.3.2018

KuPTS:in Olli-Ville Halonen ja Petter Punnonen pelasivat peräkkäisille sijoille 10 ja 11 Helsingissä lauantaina mitellyssä TOP-12 III-karsintaturnauksessa.

Turnauksen neljä parasta pelaajaa nousee myöhemmin keväällä pelattavaan II-karsintaan.

Olen ja Peten turnaus meni kuitenkin mukavasti, sillä 31 osallistujan ennakkorankkauksessa heidän ennakkosijoituksensa olivat 26 ja 23.

Siinä mielessä PKO-kaaviolla pelattava turnaus on armoton, että tappio aikaisessa vaiheessa takaa korkeintaan kolmannen sijan (mikäli jatkopelit sujuvat tappioitta.) Ole aloitti pelit tappiolla nuorta Sam Khosravia vastaan. Näin vaikka vasta viikko sitten Khosravi kaatui kuopiolaisen käsittelyssä SM-kisoissa. Pete puolestaan avasi voitolla Espoon Tuomas Tiittalasta, mutta hävisi tiukasti viisieräisen lopulta loppuotteluun yltäneelle Matias Ojalalle.

Ensimmäisen pelin tahmaamisen jälkeen Ole sai pelinsä käyntiin ja kolme perättäistä voittoa seurasi. Pekka Kolppanen, Lauri Hakaste ja Sami Pyykkö taipuivat ennen kuin Jyväskylän Tomi Lehtonen katkaisi tien kohti nousukarsintasijoituksia. Pete puolestaan niputti vasurijarnot, eli Tampereen Virtasen ja Hyvinkään Teknosen, mutta kolmas vasuri oli liikaa. Sami Hattunen oli selkein 3-0 erin parempi.

Kaksi tappiota kumpaisellakin tarkoitti pelaamista sijoista 9-12. Ole kellisti yllättävän korkealle nousseen juniori Sam Leen. Pete taipui niukasti Wegan Markus Lassilalle, joka sitten sijoista 9-10 pelattavassa ottelussa voitti myös Olen. Petelle tappio tiesi vielä ottelua Leetä vastaan: helppoon 3-0 voittoon oli hyvä lopettaa päivä ja sijaan 11.

Voitto turnauksesta meni Ouluun kun rutinoitunut Pekka Ågren löi loppuottelussa Peten niukasti voittaneen Ojalan.

Lopputulokset: TOP-12 III-karsinta

Kimmo Areniuksen aina mainiolle turnausraportille myös lukusuositus! Löytyy tästä: TOP-12 III-karsinnan raportti