Aleksi Hyttinen viides TOP-12 2-karsinnassa

9.4.2018

Aleksi Hyttinen pelasi viidenneksi TOP-12 2-karsinnassa ja on siten ensimmäisellä varapaikalla 1-karsintaan. Myös Petter Punnonen osallistui turnaukseen ollen sijalla 11.

Allu voitti alkulohkossaan keskinäisessä mittelössä Peten sekä PT Espoon Aleksi Räsäsen, mutta hävisi niukasti viidennessä PT Espoon Matias Ojalalle. Tämä takasi kakkossijan ja samalla piletin ylempään, kuuden pelaajan jatkosarjaan. Pete puolestaan hävisi kaikki kolme alkusarjan otteluaan erävoitoista huolimatta ja joutui lähtemään taistelemaan säilymisestä alempaan jatkosarjaan.

Ylemmässä jatkosarjassa Allu hävisi ensin KoKa:n Sam Khoraville harmittavasti 3-2 erin tultuaan tasoihin kahden erähäviön takaa. Myös LPTS:n Sami Hattunen paukutteli 3-1 voiton Hyttisestä. Jatkosarjan ainoa voitto kirjattiin tämän jälkeen PT Espoon Veeti Valastista, mutta viimeisessä ottelussa koko karsinnan voittanut OPT-86:n Pekka Ågren oli parempi. Joka tapauksessa hyvä viides sija Aleksille ja hyvät mahdollisuudet päästä ensimmäisenä varamiehenä ensi syksynä pelattavaan TOP-12 1-karsintaan!

Petter siis joutui alempaan jatkosarjaan, jossa valitettavasti jäi voitot nollaan niin ikään. PT Espoon Henri Makkonen, PT Helsingin Toni Pitkänen ja Wegan Markus Lassila olivat Petelle tylyjä vastustajia ja voittivat Peten saaden vain yhden erän Pitkästä vastaan. Turnauksen viimeiseksi ei Pete kuitenkaan päätynyt, sillä TIP-70:n Lauri Laane joutui jättämään alkupoolin jälkeen pelit kesken jääden jumboksi. Petelle kuitenkin harmittava tippuminen takaisin 3-karsintaan ensi kaudelle.

Koska turnauksesta on olemassa jo kattava ja värikäs raportti a´la Kimmo Arenius SPTL:n kotisivuilla, laitetaan linkki lukupakotuksella ja lopetetaan tämä raapustelu tähän!