KuPTS jäi mitaleitta BC-SM-kisoissa

7.10.2019

Kuopion Pöytätennisseura ei onnistunut kartuttamaan SM-mitalitilastoaan viikonvaihteen B- ja C-luokkien Suomen mestaruuskilpailuissa. Helsingissä käydyissä mittelöissä suurin suosikkimme arvometallin purijaksi oli B-luokan kakkossijoitettu Maxim Nesterov.

Maxin hyvä kisataival päättyi juuri karmeimpaan vaiheeseen, eli puolivälierätappioon. Alkulohkossa kaatuivat erämenetyksistä huolimatta KoKa:n Dennis Fouxman ja YPTS:n Janne Heikkilä. Jatkokaaviossa toinen ylivieskalainen, sikäläisen pöytätennisseuran "puuhapete" Pekka Korva kaatui ensimmäisen erän jatkopallorimpuilun jälkeen säyseästi 3-0. Neljännesvälierissä Lahden nuori lupaus Leonid Pullinen koetteli jo Maxin kanttia voittamalla ensimmäisen erän, mutta tasainen vääntö kääntyi seuraavien erien voiton myötä kuopiolaiselle 3-1. Puolivälierässä toinen nuorukainen oli kuitenkin liian vaikea. Kittilästä kotoisin oleva, oululaista OPT-86:a edustava Henri Kujala onnistui vääntämään tiukan viisieräisen nimiinsä. Tappio oli Nesteroville karvas, sillä hän oli vasta voittanut Kujalan muutamaa viikkoa aiemmin 1. divisioonan avausturnauksessa Kuopiossa, mutta tällä kertaa hienoinen kisajännitys ja haparointi omissa lyöntipaikoissa avasivat voiton tien Kujalalle. 

Muita kuopiolaisosallistujia olivat Juha Kulju (1700/C-luokissa) sekä Pertti Rissanen (1900/B-nelinpelissä yhdessä Maxin kanssa). Jussi karautti karille jo alkupoolissa niin kaksin- kuin nelinpelissäkin (kuopiolaisen, mutta Vilhulan Virettä edustavan Jari Kohvakan kanssa).  

Pera ja Maxi taiteilivat poolikakkosina jatkoon. Ykkössiidaus poolissa toi vaan kakkossijan kun kaksikkomme oli yllättävän aseeton Halexin Kim Myllymäki / Robin Sandlin-parin lyöntimyllyssä. Jatkopaperilla ensimmäinen ottelu toi paikan laulukuorosta kun seuramme ex-pelaaja Pertti Hella Pekka Karhusen parina käänsivät 0-2 tappioaseman 3-2 voitoksi. 

 

Kilpailutulokset: BC-SM