KuPTS:in pelaajat vaisuina Joukkue-SM -kisoissa.

24.11.2014

Kuopion Pöytätennisseuran viisikko Iivari Hartikainen, Jouni Nousiainen, Miko Haarala, Patrik Rissanen sekä Pertti Rissanen jäivät mitaleitta viime viikonvaihteessa Tampereella pelatuissa joukkueiden ja M2200-luokkien kaksin- ja nelinpelin Suomen mestaruuskilpailuissa.

Kisat alkoivat 2200-kaksinpeliluokalla (eli osallistumisoikeus on pelaajilla, joiden kansallinen rating-sijoitus on alle 2200 pistettä).

Jatkoon alkupooleistaan pelasivat itsensä Iivari ja Jouni. Iivari Hartikainen hoiti mallikkaasti voiton jokaisesta kolmesta ottelustaan; TuPyn Niko Pihajoki pääsi tosin aina viidenteen erään ja OPT-86:n Teemu Oinas kaatui 3-1. Iivari siis lohkoykkösenä kaavioon.

Jouni Nousiainen oli kolmossijoitettu ainoassa kolmen pelaajan lohkossa. Ykkössijoitettu, tuttu Esa Miettinen oli liian vahva (kaksi erää kuitenkin jatkopalloilla), mutta Jouni paikkasi tämän ja voitti ensimmäisen kerran urallaan tosin konkarin, LPTS:n Leo Kivelän upeasti vielä suoraan kolmessa erässä!

Miko Haarala taisteli heti ensimmäisessä ottelussaan mainiosti PT 75:n Mika Tuomolaa vastaan. Vaikka pelin tuoksinnassa alkoi alkuverryttelyssä havaittu selkäkipu vaivata, puristi Miko ja oli lähellä voittoa. Neljännessä erässä oli jo tilanne 10-8 Haaralalle ja kaksi ottelupalloa, mutta Tuomola osoitti tällöin rutiininsa pelasi itsensä pinteestä hyvillä suorituksilla. Lopulta ottelukin kääntyi Tuomolalle 3-2 erin. Selkäkipu paheni ottelu ottelulta. TuPy:n Tomi Penttilä kaatui vielä puolirampanakin 3-0 erin, mutta viimeisessä ottelussa oli enemmän irvistelyä kuin rentoa pelaamista ja Wegan Toni Pitkänen voitti yllättäen Mikon 3-0 erin ja selvisi jatkoon.

Patrik Rissasen kohtaloksi tuli TIP-70:n naispelaaja Yumo Luo, joka voitti tiukan viisieräisen. Kun vielä lohkon ykkössijoitettu, KoKa:n Veikka Flemming kellisti Patrikin, karkasi jatkopaikka Rissasen suureksi pettymykseksi.

Patrikin isän, Pertti Rissasen, oli tyytyminen peränpitäjäksi lohkossaan. PT 75:n Tapio Syrjästä vastaan oli tasainen neljäeräinen koitos, mutta tappio lopulta oli tunnustettava. LPTS:n Lari Ikonen ja OPT-86:n Markus Perkkiö olivat liian pahoja ja voittivat Pertin kolmessa suorassa erässä.

Jatkokaaviossa Jouni kohtasi ensimmäisellä kierroksella OPT-86:n pahaksi vastustajaksi aiemminkin osoittautuneen Mika Sorviston. "Siitä ei paljoa jäänyt lapsenlapsille kerrottavaa", voitaneen todeta, sillä Sorvisto marssi varsin selkein 3-0 erin (3,6,8) jatkoon.

Iivari kaatoi omassa 1. kierroksen ottelussaan PT Espoon Xisheng Kongin 3-1 erin, mutta toisessa jatko-ottelussaan Hartikainen sai todeta TIP-70:n nuoren Aleksi Mustosen paremmakseen 3-0 erin.

2200-nelipelissä Miko Haarala ja Iivari Hartikainen joutuivat jättämään pelit väliin Haaralan yhä vaivanneen selkäkivun takia. Sen sijaan Rissanen/Rissanen tekivät melkoisen tempun ja etenivät alkupoolistaan jatkoon! Kokenut Jouni Flemming/Matti Nyyssönen-kaksikko olivat liian kova kanto Rissasten kaskeen, mutta niin vaan voitto tuli TIP-70:n parista Esa Miettinen/Yumo Luo 3-1 erin! Jatkokaaviossa tosin kyyti oli kylmää, sillä Lahden Lari Ikonen/Risto Pitkänen veivät voiton suoraan kolmessa erässä.

Joukkuekilpailussa arvonta oli aika vaikea, sillä ensimmäiseen otteluun oli vastustajaksi leivottu isäntäseura PT 75. Ensimmäiset neljä ottelua menivätkin kohtalaisen selkeästi tamperelaiskomennossa; Jouni Nousiaisen erävoiton Pasi Valastia vastaan jäädessä ainoaksi valopilkuksi. Tämän jälkeen Patrik Rissanen esitti loisteliasta peliä ja kaatoi Otto Tennilän 3-1 erin! Hienoa Pate! Uran eittämättä paras voitto tähän saakka. Viimeisessä ottelussa Antti Jokinen voitti kuitenkin Jounin ja KuPTS-pelaajien kisat olivat sitä myöden ohi.