Kuopion Luolakisat pelattu: Hyttinen hyydytti haastajat!

19.9.2015

Pääluokan voittaja JPT:n Aleksi Hyttinen ja hopeamies JysRy:n Tomi Lehtonen yhteiskuvassa.
Pääluokan voittaja JPT:n Aleksi Hyttinen ja hopeamies JysRy:n Tomi Lehtonen yhteiskuvassa.
Luolakisojen tunnelmaa. Etualalla LiPi:n Jouni Koskela ja JPT:n Viola Haapasalo mittelevät.
Luolakisojen tunnelmaa. Etualalla LiPi:n Jouni Koskela ja JPT:n Viola Haapasalo mittelevät.

Joensuun Aleksi Hyttinen oli jälleen elementissään KuPTS:in luolakisoissa. "Toisessa olohuoneessaan" Hyttinen varmisti jälleen ykköstilan pääluokassa, jossa hän kukisti hyvätasoisessa loppuottelussa Jyskän Ryhdin Tomi Lehtosen 3-1 erälukemin.

Hyttisen voittoa ei voinut pitää kovin suurena yllätyksenä. Paitsi hyvän pelihistorian vuoksi, myös ennakkosijoituksensa perusteella Hyttinen oli kaavailtu kärkeen korkeimman ratingarvon pelaajana.

Joensuulaisen kovimmaksi haastajaksi povattu Kuopion Iivari Hartikainen - joka vei kevään kansallisen kilpailun voiton Hyttisen nenän edestä - kompastui juuri Lehtoseen viisieräisen kamppailun myötä.

Pääluokassa isosta yllätyksestä vastasi myös kolmanneksi kierteillyt Oulun nouseva lupaus Jaakko Juutinen, joka käänsi hurja-asenteisella tsempillään muutaman tiukan koitoksen puolelleen. Näin jäi muun muassa loppua kohti otteitaan petrannut Jouni Nousiainen nuolemaan näppejään, kun Juutinen löi tiukasti JysRyn Markku Virneksen ja nollasi Nousiaiselta mahdollisuuden mitellä pronssista (Juutinen oli voittanut kaavion 2. pelikierroksella Nousiaisen, eikä aiemmin pelattua keskinäistä ottelua uusita).

Rating1900-luokan vei nimiinsä Joensuuhun "lainattu" Petter Punnonen (kokonaiskilpailun 9.). Myös luokan kakkossijalle palloillut LPTS:n Heikki Tanhua voi olla tyytyväinen päiväpuhteeseensa (10.).

Rating1700-luokassa otti ykköstilan nimiinsä PiPy:n Markku Halonen. Paitsi Halosen voitto, myös pieksämäkeläisen pöytätenniksen harrastajakunnan osallistuminen kilpailuun miellyttyi. Oulun Juutisten perheeseen pelattiin myös tässä luokassa pronssi kun isä-Antti selviytyi kolmanneksi. Heidän väliinsä hopealle kurvaili kokenut Jyväkylän Kai Rantala.

Rating1500-luokkavoitto meni myös pääluokan tapaan Joensuuhun; tämä oli Eetu Pesosen heiniä. Veteraanit-40 taas kaupan tekijäisinä pääluokassa loppuotteluun pommittaneelle Tomi Lehtoselle.

Kisoihin osallistui 35 pelaajaa. Lukema oli vallan sopiva Kuopion luolan puitteet huomioiden. Kisat saatiin vedettyä läpi reippaassa tahdissa ja paria poikkeusta lukuun ottamatta myös pelejä tuli jokaiselle pelaajalle 5-7. Kisajärjestäjän ja itäsuomalaisen pingiksen puolesta oli todella ilahduttavaa nähdä Pieksämäen ja Savonlinnan suunnalta osallistujia.

KuPTS haluaa kiittää kaikkia osallistujia mukavasti sujuneesta ja antoisasta kilpailutapahtumasta ja toivottaa tervetulleeksi myös keväällä Kuopioon pelaamaan!

 

KILPAILUTULOKSET: LUOLAKISAT