Joukkue-/M2200-SM pelit lauantain osalta ohi - väliraportti.

21.11.2015

Joukkueiden ja M2200-luokkien SM-kilpailuiden ensimmäinen kisapäivä on mitelty. Seuraavassa pieni väliraportti kuopiolaisten edesottamuksista lauantaina.

Kilpailut aloitettiin jo varhain kello 9 aamulla joukkuekilpailun ensimmäisen kierroksen otteluilla. KuPTS:illa luokkaan osallistui kaksi joukkuetta:

1. kierros:

KuPTS - TIP-70 3: 5-0

Tylyt lukemat. Ykkösjoukkueemme menetti tikkukyläläisille ainoastaan yhden erän viidessä ottelussa.

KuPTS 2 - JysRy: 4-5

Kakkosjoukkueemme taival joukkuekilpailussa loppui jo ensimmäsellä kierroksella. Saappaat jalassa pitkän kaavan mukaan jouduttiin tunnustamaan "paikallisvastustaja" Jyskän Ryhdin Jyväskylästä paremmaksi 4-5 lukemin. Miko Haarala voitti kaikki jyväskyläläiset, mutta kun Jouni Nousiaisen voitto Kari Lehtosesta jäi ainoaksi tämän lisäksi, oli niukka tappio tosiasia.

2. kierros:

LPTS - KuPTS: 5-0

Jos oli ensimmäisellä kierroksella lukemat selvät ykkösjoukkueen hyväksi, oli ne selvähköt myös toisen kierroksen ottelussa. Valitettavasti vaan toisin päin, sillä Lahden LPTS oli rutinoituneella joukkueellaan liian vahva. Lähimpänä yksittäistä otteluvoittoa oli Patrik Rissanen, joka piinasi viidenteen erään aikanaan Suomen mestaruudenkin voittanutta Tom Lundströmiä. Joukkuekisan paremmat sijat kuitenkin ratkaistiin tästä eteenpäin ilman kuopiolaisia.

Tämän jälkeen oli vuorossa kaksinpelin pooliluokat.

Iivari Hartikainen pelasi poolissa B. TIP-70:n Aleksi Mustonen oli liian vahva, mutta voitto PT Espoon Arttu Pihkalasta takasi Iivarille lipun jatkopeleihin.

Patrik Rissanen hoiti moitteetta itsensä poolista F jatkoon sunnuntaille. Kolme ottelua, kolme voittoa. Tiukimman vastuksen tarjosi Lahden Leo Kivelä pakottaen Paten viidenteen erään, kunnes voittaja tuli selvitetyksi.

Miko Haarala pelasi ennakkosijoituksensa mukaisesti. Kakkossijoituksella aloittanut Haarala voitti kaksi ottelua, mutta joutui tunnustamaan lohkon voittopelissä Hyvinkään Harri "Slowhand" Sassin paremmakseen erin 3-2. Tämä oli Haaralan lauantain ainoa kaksinpelitappio. Haarala joutui vielä pelaamaan yhden jatkokaavion pelin, jossa MBF:n Pihla Eriksson kaatui 3-0.

Jouni Nousiainen oli kovaa valuuttaa poolissa P. Yhden pelaajan jäätyä lohkosta pois, hoiti Jouni kaksi voittoa ja marssi jatkopeleihin lohkoykkösenä.

Olli-Ville Halosen kaksinpelirupeama ei sen sijaan ollut yhtä menestyksekäs. Alkuasetelma oli, että Ole on ykkössijoitettu, mutta tappiot PT Espoon Xisheng Kongille ja BF-78:n Roger Söderbergille vahvistivat yllättävän putoamisen jo alkulohkossa.

Nelinpelissä seuralta oli pelissä kolme paria. Kaksi niistä pelasi jatkokaavioon, mutta yllättäen Miko ja Ole tippuivat omassa poolissaan hännille ykkössiidauksesta huolimatta. Kolme tappiota oli varsin vaisu tulos parille, jolla näistä karkeloista on SM-hopeaa ja pronssia. Onneksi paremmin pelasivat Iivari ja Jouni sekä Patrik ja Pertti, jotka molemmat selvittivät tiensä lohkokakkosina jarkopeleihin sunnuntaille.