Joukkue-/M2200-SM-kilpailut pelattu: Patrik ja Pertti Rissaselle nelinpelin SM-pronssia!

22.11.2015

Helsingissä sunnuntaina päätökseen saatu joukkueiden sekä kaksinpelin että nelinpelin alle 2200-ratingin Suomen mestaruuskilpailut tarjosivat lopulta kuopiolaisittain mukavia uutisia kun isä ja poika, Pertti ja Patrik Rissanen pelasivat nelinpelissä itsensä SM-pronssille!

Aamulla jobinpostia tuli heti alkuunsa kun sekä Miko Haarala että Jouni Nousiainen joutuivat luopumaan sunnuntain jatkopeleistään. Haaralalla äityi vanha pelikäden lihasvamma sen verran pahaksi, että oli parempi lepuuttaa kättä. Jouni puolestaan oli jo lauantaina kärsinyt kurkkukivusta, joka oli vaikeuttanut hengitystä. Kun oireeet vain pahenivat, oli hänelläkin edessään ikävä, mutta varmasti järkevä päätös.

Näin ollen Iivari Hartikainen joutui myös luopumaan nelinpelin jatko-ottelusta, jossa Nousiainen olisi ollut hänen parinsa. Kaksinpelissä Iivarilla oli mielenkiintoinen jatkoarpa kun vastaan asettui vanha seura- ja harjoituskaveri Jani Kokkonen. Nyttemmin jo useamman vuoden helsinkiläistä Wegaa edustanut Kokkonen oli tällä kertaa kaksikosta erin 3-1 parempi. Näin ollen Iivarin pelit loppuivat.

Kokkonen jatkoi seuramme nykypelaajien piinaamista myös jatkossa, sillä Patrik Rissanen joutui niin ikään taipumaan hänelle. Pate runnoi tiensä kahdeksan parhaan joukkoon puolivälieriin voittamalla ensin selvästi TIP-70:n Julius Muinosen erin 3-0 ja yhtä selkeästi perään PT Espoon Anna Kirichenkon (3-0). Puolivälierän lukemat olivat kuitenkin selvät ja tällä kertaa mitali jäi Patella haaveeksi kaksinpelissä.

Paras seuraa lopussa, eli nelinpeli! Rissasen "veljekset" tekivät melkoisen jymypaukun ja rouhivat SM-pronssia! Ensiksi vastassa oli mikkeliläiskaksikko Sami Hattunen/Sami Järvinen (joille Miko ja O-V olivat poolissaan kemmahtaneet lauantaina). Yksi erä tarjoiltiin kotiinviemisiksi Mikkeliin, sillä kolme muuta erää Rissasille ja menolippu seuraavalle kierrokselle.

Puolivälieräpelissä Rissaset kohtasivat naisparin Jannika Oksanen, LPTS/Yumo Luo, TIP-70. Erän verran tarjoiltiin kauniimman sukupuolen edustajille savolaista kohteliaisuutta, mutta SM-mitalien ollessa kyseessä, oli kuitenkin tärkeintä hoitaa ottelusta voitto. No, homma toimi! Pertti tarjoili varmoja palautuksia ja ihanan ikäviä "vänkyröitään" ja Patrik lämi aktiivisesti ja tarkasti palloja vastustajan ulottumattomiin. 3-1 erin oli mitali varmistettu!

Vaikka mitali oli varma, oli nälkää vielä taistella täysin rinnoin loppuottelupaikasta. Hyvinkään HUT:in hyvin yhteen pelaava duo Harri Sassi/Kari Saarinen saivat hikoilla täydet viisierää kuopiolaisten kanssa (viides erä 11-9) saavuttaakseen loppuottelupaikan.

Pronssimitali on upea saavutus ja Kuopion Pöytätennisseura haluaa jo tässä yhteydessä onnitella Patrikia ja Perttiä hienosta onnistumisesta!

 

Kisojen tulokset kokonaisuudessaan löydät tästä linkistä!