Veteraaniluokkien SM-kisat pelattu: KuPTS-pelaajille ei menestystä.

1.2.2016

KuPTS-kaksikko Pertti Rissanen ja Jaakko Toivanen saivat tuta veteraanipingiksen kovan kansallisen tason viikonvaihteessa Helsingissä käydyissä veteraanien Suomen mestaruuskilpailuissa.

Ikäluokat ulottuivat aina "juniori-luokasta" eli 35-vuotiaiden luokista aina "senioreihin" eli 90-vuotiaisiin!

Seuraamme edustivat kisoissa Pertti Rissanen ja Jaakko Toivanen. Ensin mainittu pelasi 50-vuotiaiden kaksinpelin alkupoolissa A, jossa kuitenkin TIP-70:n Esa Miettinen ja Wegan Terho Pitkänen olivat liian vahvoja vastustajia. Nelinpelissä Pertti pelasi seuraamme aiemmin edustaneen etunimikaimansa Pertti Hellan parina. Perttien nelinpeluu luonnistui paremmin. Jatkopaikka poolista varmistui selkeällä voitolla tamperelaisparista Nummenmaa/Pautamo. Jatkopelit menivät kuitenkin plörinäksi, sillä kuopio-parais-Pertti-parat joutuivat luovuttamaan selkeästä ennakkosuosikin asemastaan huolimatta ottelunsa Matti Lappalainen/Jouko Nuolioja-duolle. No, ehkä Lappis ja Joke olisivat voineet erän saada...

Toivasjaakko puolestaan osallistui  55- ja 60-vuotiaiden kaksinpeliin ja 50- ja 60-nelinpeliin. Nuorempien luokan kaksinpelissä alkupoolissa jäi plakkariin yksi voitto SeSi:n Lars Edbergistä, mutta kaksi tappiota tiputtivat jatkopeleistä. 60-vuotiaiden singelissä saldo oli sama: voitto HIK:in Hannu Räsäsestä, mutta tappiot tutuille Jyskän Hannu Karalle ja Mäntyharjun Kille Ruotsalaiselle.

Nelinpelipuolella viiskymppisissä parina oli TuPy:n Timo Moberg. Turkulaiskuopiolainen kombinaatio taisi olla kuitenkin haasteellinen, sillä murteet ja kierteet eivät menneet yksiin enempää kuin kahden erävoiton verran. Kymmenen vuotta myöhemmissä Jaska pelasi PT-2000:n Seppo Kinnusen parina ja tämän kaksikon saldo oli yksi voitto kolmesta ottelusta.

Näin ollen tuliaisina seuramme veteraaniedustajille oli mitalien sijaan seuraavan päivän kipeitä lihaksia ja aina arvokasta kisakokemusta!

Kisatulokset tästä: Veteraani-SM: tulokset