KuPTS:in kevään Luolakisat pelattu - Pekka Ågren voitti pääluokan, Jani Hämäläinen juniorit.

20.2.2016

Anja Kaurasen esikoisromaanin nimeä "Sonja O kävi täällä" hieman mukaillen "Pekka Å kävi täällä" - ja kuittasi Kuopion kevään 2016 Luolakisojen miesten pääluokan ykköspalkinnon.

Pekka kertoili palloilevalle reporttirelle ennen kisojen alkua, että olkapää on vihoitellut sen verran pahasti, että normaalitreenaaminen ja kilpaileminen ovat olleet nou nou tähän saakka kautta. No, oli niin tai näin, ei tuo tauko ainakaan paljoa herra Å:n otteissa näkynyt. Sanottaisiinko että aivan yhtä varmasti napsui lyönnit pöytään kuin viime kerralla kun pelihommissa nähtiin. Mukava yllätys oli myös nähdä Ågrenin perheen jälkikasvua pelihommissa; Janina-tytär pelasi ensimmäisissä kisoissaan ever ja yllätys ei ollut, että lyönnit löysivät vastustajan puoliskolle lähes isänsä varmuudella. Tästä lisää alempana.

Kaksinpelissä ei hurjia yllätyksiä alkulohkojen osalta tapahtunut - välieriin meni kolme neljästä korkeimmalle sijoitetusta. Ågren hoiteli kolmella voitolla oman alkupoolinsa ja muiden kolmen pelaajan pelatessa voitot ristiin, marssi jatkoon isäntäseuran Miko Haarala, joka voitti JysRy:n Tomi Lehtosen selvästi kolmessa suorassa, mutta hävisi JPT:n "kuopiolaislainalle" 1-3. Kun Lehtonen rouhi Punnosen 3-1, oli paras eräsuhde Haaralan onni.

Toisessa poolissa Luolan kestomenestyjät JPT:n Aleksi Hyttinen ja KuPTS:in Iivari Hartikainen hoitelivat tappioitta tiensä keskinäiseen otteluun, missä ratkaistiin poolin voitto. Iivari otti tällä kertaa hyvällä pelillä voiton Aleksista ja vältti Ågrenin kohtaamisen semissä.

Muutama hajahuomio:

  • MPS:n Sami Hattunen oli jo matsipalloissa Hyttistä vastaan, mutta koska lähellä oli-pelejä ei vielä lasketa voitoiksi, niin...
  • IPT-94:n Ari Suikkanen otti hyvän R-voiton JysRy:n Veli-Matti Kuivalaisesta.
  • Toinen jyskäläinen Tomi Lehtonen piinasi viisi erää Ågrenia. Tiukin peli veli oululaiselle kisoissa.

Semeissä Oulun mies pehmitti Hyttisen neljässä erässä kuten myös Iivari Mikon jäsentenvälisessä. Eikä loppuottelussakaan ollut savokarjalaiskiilasta tekemään viiltoa pohjos-pohjalaiseen muuriin: 3-0 voitto finaalissa Ågrenille. Kuåpiå ånnittelee!

M1800- ja M1500-luokat yhtä liikunnan riemua!

M1800-luokassakin voitiin todeta ennakkosiidausten pitävän kohtalaisen hyvin kutinsa. Ainoastaan yksi semifinalisti, Hämeenlinnan Kisan kajaanilaisvahvistus Juha Lipponen, ponnisti välieriin peräti alkulohkonsa alimmalla ratingilla. Mutta Lipponen on Suuren Pöytätennis Ensyklopedian mukaan ollut jopa A-luokkalainen joskus...no...joskus. Ei siis huono pelaaja!

Luokan välierissä kuitenkin Lipponen oli kakkonen ottelussa Jyväskylän liikuntatieteellisen opiskelulinjan erikoisseuran Liikunnan Riemun Topi Hirvosta vastaan, joka pommitti etenkin rystyltä ajoittain makoisia sivalluksia. Erä meni, kolme tuli. Toisessa semissä PiPy:n Markku Halonen voitti KuPTS:in korkeimmalla ratingilla luokkaan lähteneen Kari Punnosen. Loppuottelun Hirvonen vei tiukasti viidessä erässä.

Ja Riemu sen kuin jatkoi M1500-luokassa. B-poolin ykkössijoitetty Lauri Hyväri jo välillä otti mittaa Luolan putkistoistakin, mutta rystyset turvoksissakin varmisti myös tässä luokassa akateemisen luokkavoiton. Koska tässäkin raportissa pitää repiä kaikissa mahdollisissa tilanteissa tekstiin mukaan kuopiolaismenestys, oli veli hopeana toinen joensuulainamies, Aukusti Kontkanen. Ja poolin nelossiidauksella!

M1300-luokassa (Harrastelijat) vahvinta peliä tarjoili "yläkerran naapurien" Iisalmen IPT-94;n Kalevi Knuutinen. Nurmeksen Pete Karvonen ei ihan seppona kuitenkaan ollut finaalissa vaan lopulta viisi erää teki eron Knuutisen hyväksi. Pronssilla oli "isien tytöt" IPT-94:n Selma Suikkanen ja OPT-86:n Janina Ågren (1. kisoissaan!)

Lopussa kuopiolaisluokkavoitto seisoo!

Junioriluokassa sekä ykköspoolin että kakkospoolin ykköset eli Selma ja Jani Hämäläinen hoitelivat jatkopaikan pooliykkösinä. Semifinaaleissa Selma ja Janina pelasivat tyttöjen välisen (Janina viidennessä voittoon) ja Jani leipoi flunssaisen harjoituskaverinsa Veeti Ikosen kolmen suoralla.

Loppuottelussa kohtasivat alkupoolissakin jo toisiaan vastaan pelanneet Jani ilman -na loppuliitettä ja Jani na-loppuliitteellä. Loppuliitteetön oli tällä kertaa parempi, tosin nyt täydet viisi erää ja tulipa sinne välissä yksi lumieräkin. Eli:

+ Hyvä Jani! Onnea luokkavoitosta!!!

- Jani! Ei kai tytöille voi hävitä 0-11 erää? Eihän? Tai siis voi, muttei saisi!

EDIT: Tuloksien kirjauksessa oli ollut väärä tieto, jonka myötä Janina Ågren kohtasi välierissä IPT-94:n Selma Suikkasen alkulohkon tapaan. Pahoittelemme virhettä asian omaisille pelaajille ja toivottavasti jatkossa myös tuomarit ovat huolellisempia tulosten merkitsemisessä!

Loppusanat

Kisoihin ilmoittautuneista 44:stä pelaajasta oli lopulta kaksi poisjääntiä. Kisat saatiin ajallisesti vedettyä läpi suurin piirtein samalla ajankäytöllä kuin aiemmissakin kilpailuissa, joissa käytössä on ollut ns. Eesti-systeemi. Palaute oli kuitenkin positiivista ja voikin olla, että suosimme jatkossakin pooliluokkia, mikäli kisamme järjestetään Luolalla. Luola on ahdas, myönnettäköön, eikä sovi kaikille kolmen metrin rajan takaa pommittajille tai ballongeeraajille, mutta toisaalta tämä asia on usealle tiedossa ja pieni tila luo ainutkertaisen intiimin tunnelman. Sillai pingistavalla!

Kuopion Pöytätennisseura kiittää jälleen kaikkia osallistujia ja yleisöä mukavasta pöytätennistapahtumasta ja toivottaa Teidät kaikki tervetulleiksi Kuopioon kilpailemaan myös jatkossa!

 

Kuvia kilpailuista (Dropbox-linkki)