Patrik Rissanen jäi niukasti pronssille Oulussa.

28.2.2016

Patrik Rissanen esitti jälleen oivaa kevätvirettä Oulun OPT-86:n järjestämissä Rating-kilpailuissa lauantaina. Yhdessä isänsä Pertin kanssa seuraamme kisoissa edustanut Patrik joutui kuitenkin taipumaan välieräottelussaan, sillä luokan lopulta voittanut isäntäseuran Peiman Moradabbasi oli parempi viiden erän kamppailussa.

Oulun kilpailuiden pelijärjestelmä noudatti pitkälti Luolalla taannoin käyttämäämme, ts. pelaajat olivat ennakkoon jaettu alkulohkoihin rating-järjestyksen mukaisesti, joten jokaiselle oli tarkoitus tulla pelejä mahdollisimman omatasoisia pelaajia vastaan.

Patrik oli sijoitettu poolin B kakkoseksi OPT-86:n Tuomas Perkkiön jälkeen ja sijoitus piti kutinsa myös poolipelien loputtua. Perkkiö hoiteli vielä kovemmalla rutiinillaan voiton neljän erän koitoksessa. Muista otteluista Patelle kuitenkin selvähköt voitot ja jatkopaikka.

Välierät koostuivat Paten lisäksi kolmesta OPT-86:a edustavasta pelaajasta. Jo ingressissä todettiin, että välierävastus, tasoaan suuresti viime vuosina nostanut ruotsalainen Peiman Moradabbasi kykeni peittoamaan Paten, vaikka ero syntyi vasta ratkaisevassa viidennessä erässä niukasti 11-9 lukemin. Joka tapauksessa hyvä suoritus Patrikilta, joka tietää hyvää niin ajatellen tulevia SM-kilpailuja kuin myös huhtikuussa jatkuvia II-divisioonan jatkosarjan otteluita.

Pronssia myös nelurista

Isä-Pertti toimi kisoissa Patrikin nelinpeliparina (ja arvokkaana kuljettajana Kuopio-Oulu-Kuopio -välillä!) Nelinpeli pelattiin yhtenä viiden parin lohkona. Rissasten saldo neljästä nelurista oli 2 voittoa ja 2 tappiota, jonka myötä lopputulemana käteen napsahti komeat pokaalit ja pronssisija. Varsin tasaisessa nelinpelissä ei ykkösparikaan kyennyt neljään voittoon, joten kauas ei korkeampi sijoitus jäänyt. Mainittakoon, että voitto ykkössijoitetusta Tuomas Perkkiö/Jaakko Juutinen-kaksikosta oli varsin hyvä saavutus.

Kilpailutulokset: OPT-86:n Rating-kisat