Syyskisat pelattu Luolassa: Pääluokan mestari tuttu kaveri.

24.9.2016

Ketä hymyillyttää, ketä ei. Luokan I palkitut. Vasemmalta voittaja Aleksi Hyttinen, hopeamitalisti Petter Punnonen, pronssiukot Jyri Pulkkinen ja Miko Haarala. Kaikki sentään KuPTS-pelureita!
Ketä hymyillyttää, ketä ei. Luokan I palkitut. Vasemmalta voittaja Aleksi Hyttinen, hopeamitalisti Petter Punnonen, pronssiukot Jyri Pulkkinen ja Miko Haarala. Kaikki sentään KuPTS-pelureita!

Kuopion Pöytätennisseuran Syyskisat keräsivät hienosti viitisenkymmentä pelaajaa vääntämään Luolaan. Taas saatiin kisat pienestä "pöytäpulastakin" huolimatta aikataulullisesti hyvin läpi ja immeiset kotimatkalle maltilliseen aikaan.

Kilpailutavasta osin johtuen kilpailuluokat oli nimetty tylsähkösti "Luokka I, Luokka II" jne. Luokka I:een kelpuutettiin 10 korkeimman ratingin ilmoittautunutta, Luokka II:een 10 seuraavaa...Hirveästi ei ainakaan luolareportterin korvaan tullut kritiikkiä tästä arvontatavasta. Voitaneen todeta, että tämä kuitenkin sopii selkeästi enemmistölle paremmin kuin Luolassa aiemmin käyttämämme Eesti-kaavio.

Luokka I: Oops, I did it again!

Ei ollut Britney Spears osallistujissa, mutta tämä biisi jäi soimaan päähän ykkösluokan loppuottelun ratkettua. Oli sitten seurana JPT tai nykyään KuPTS, on voittajan nimi jälleen Aleksi Hyttinen. Allu on saamassa jälleen pelivarmuutensa uomiin. Alkupoolissa tosin OPT-86:n Teemu Oinas meinasi olla sitä mieltä, että Hyttisen taival loppuu alkupooliin, mutta kun keskinäinen peli venähti viidenteen erään, ei jatkopaikkaan riittänyt edes Teemun hyvä voitto. Tämä siksi, että Allu oli voittanut jäsenten välisessä 3-1 erin Miko Haaralan, joka puolestaan kampesi semeihin voitettuaan 3-1 voitolla Teemusta.

A-poolin kiemurat jäivät aika vähäisiksi lopulta B-pooliin verrattuna. Siinäpä sitä pelailtiin huolella ristiin ja toimitsijapöytä kiitti laskemalla. Petter Punnonen osoitti jälleen nousujohteista peliä ja varmalla tekemisellään kellisti niin korkeamman ratingin seurakaverinsa Jyri Pulkkisen kuin Iivari Hartikaisenkin sekä MPS:n Sami Hattusen. Vielä voi vähän Peten jalkoja sentään saada maahan, sillä poolin ykkössijasta huolimatta tuli ruksi tappiosarakkeeseen JysRy:n Henry Laasasen toimesta. Toisena semeihin paukautti lopulta poolin ykkössijoitettu Jyri.

Semit menivät kohtalaisen selkeästi seuran Joensuun haarakonttorin pojille. Miko oli Petelle ekassa erässä 3-9 alla, kampesi 10-9. Vain hävitäkseen erän. Peten tämän päivän varmuus riitti Mikoa vastaan: 3-1. Samat olivat lukemat Allun ja Jyrin semissä.

Loppuottelussa Allu tunsi treenikaverinsa metkut ja Peten eväät voiton osalta oli syöty. Selkeä 3-0 Aleksille ja (huokaus!) jälleen Luolalla joensuun epeli nosti voittopokaalin! Onnea Aleksille!

Luokka II: YPTS ajaa pingiskartalle ohituskaistaa!

Ylivieskassa on pingisbuumi, josta saimme Luolassa viitteitä. Parista poisjäännistä huolimatta pikkubussi toi YPTS-paitaisia pingisintoilijoita hyvän nipun kisoihin. Eikä kisaa ilman menestystä. Kakkosluokan nimittäin rouhi vasurivenkuroillaan kovaksikeitetty pelimies Pekka Korva, jonka kanssa luolareportterikin on vääntänyt tiukkoja matseja jo luvulla Mark V ja Sriver. Jottei tälläkään kertaa ihan hunajan valutukseksi menisi todetaan, että täyden duunin joutui Pekka voittonsa eteen tehdä. Loppuottelussa taipui neljässä erässä PiPy:n Markku Halonen, joka vielä alkupoolissa pehmeni Pekan viisieräisessä "Finaalin esiottelussa". Kolmansiksi palloilivat Savonlinnan Jouni Koskela sekä JPT:n Heikki Holopainen.

Luokka III: Kun Riemulla ei ole mitään rajaa!

Kolmostuo...luokan voitto puolestaan karkasi Jyväskylään. Liikunnan Riemun Toni Ruokanen pelasi luokan alusta loppuun puhtaalla pelillä. Loppuottelussa Nurmeksen nuori Santeri Korhonen pisti Tonin ahtaalle ja ratkaisua saatiinkin hakea viisi erää. Pronssit LiPi:n Shaho Jaffin ja KuPTS:in Lauri Wemanille.

Luokka IV: voittajan nimi Kokkonen eikä kakkonen!

Luokka IV oli kisajärjestäjien positiivinen murheenkryyni. Ajatus kahdesta poolista saatiin dumpata roskakoriin kun kisailmoittautumisia tihkui enemmän kuin odotettiin. Niinpä Luokka IV pelattiin muista aikuisten luokista poiketen neljässä alkupoolissa ja jatkopelit 8 pelaajan jatko-cupina.

Toinen kisojemme vakiovierasseura, Nurmeksen Sepot, saivat Santerin hopean lisäksi myös luokkavoiton kun Erkki Kokkonen pyöritti lopulta loppuottelussa kolmessa erässä IPT-94:n nuoren Simo Teron nurin. Iisalmen lupaus oli semissään tiputtanut loppuottelusta luokan ykkösreitatun PiPy:n Jari Kohvakan. Kokkonen suisti puolestaan kakkossiidatun Martti Knuutisen voittoraiteilta.

Junioriluokka: Santeri Korhonen junnupuolella omassa kastissaan!

Junioriluokka pelattiin kuuden pelaajan poolina. Nurmeksen Santeri Korhonen oli omaa luokkaansa hoitamalla viisi ottelua ilman erätappioita. Lyhyesti ja ytimekkäästi. Yhtä hyvä kakkonen oli Iisalmen Tero, siis Simo, joka tosin sai toisen polven pingispelaajan, OPT-86:n Janina Ågrenin kanssa tehdä täyden päivätyön. Kuopiolaisjunnut jäivät tällä kertaa hännille, mutta työ jatkuu!

Kisat siis nipussa, raportti naputeltu ja Luola siivottu valmiiksi odottamaan ensi viikon treenikarkeloita. KuPTS kiittää jälleen lämpimästi kaikkia kilpailuihin osallistujia! Osallistujamäärä osoitti, että tällaiselle kilpailutapahtumalle on yhä tilausta, vaikka toki toivomme jatkossa kykenevämme järjestämään suurempiakin kisoja entisvuosien tapaan. No, keväällä on ainakin yhdet isot skabat tiedossa Kuopiossa!

ps. videokuvaa Luokan I ratkaisuotteluista tulossa!

Kilpailutulokset Syyskisat