KuPTS jäi mitaleitta veteraanien SM-kisoissa.

31.1.2017

Kuopion pöytätennisseuran seniorikaksikko Pekka Niskanen ja Kari Punnonen jäivät mitalipelien ulkopuolelle viime viikonvaihteessa Helsingissä käydyissä veteraanien SM-kilpailuissa.

Veteraani-SM osoittautui jälleen ehkäpä nykyisellään suosituimmaksi kotimaiseksi arvokisaksi, sillä Ruskeasuon molemmat hallit oli valjastettu lähes 200 kokeneen pelurin taistelutantereeksi.

Kari Punnonen aloitti SM-urakkansa 45-vuotiaiden kaksinpelissä. Neljän pelaajan alkupoolin jälkeen loppu(t)ulos oli kolmas. Voitto napsahti Atlaksen Janne Viljamaasta, mutta sekä PT Espoon Jussi Rahikainen että TuPy:n Pekka Karhunen olivat nelieräisissä parempia.

Punnosen toisessa kaksinpeliluokassa 55-vuotiaissa menestys oli parempaa: kolmen pelaajan alkupoolissa kaatui Wegan Asko Rasinen, mutta ykkössijasta väännön korjasi MBF:n Matti Kurvinen nimiinsä. Jatkokaaviossa peli kulki: ensin viisieräisessä voitto LrTU:n Harri Korpelaisesta, sitten tappio tiukasti toisessa täyspitkässä jatkopalloilla TIP-70:n Julius Muinoselle.

Myös Pekka Niskanen osallistui samaan luokkaan ja paineli pääkaavioon hänkin! Samainen Muinonen oli ohittamaton, mutta kaksi voittoa (Mats Ingman, KoKu ja Kai Tammela, HP) takasivat jatkopaikan. Ensimmäinen cup-kierros jäi kuitenkin viimeiseksi kun PT Espoon Yan Zhuo Ping hämmensi näppyläpalautuksillaan Niskasen suoraan kolmessa erässä.

Pekalla oli kaksinpelien osallistumislistalla myös "pääluokka" 60-vuotiaat. Tie tyssäsi kuitenkin auttamattomasti alkupooliin kun tappiot tulivat niin Wegan Hannu Sihvolle kuin TuPy:n Timo Mobergillekin.

Kaksikko pelasi myös parina nelinpeliä 50-vuotiaiden luokassa. Kolmen parin poolissa saldo oli kaksi erävoittoa Veli-Matti Korpela / Korpelainen-duoa vastaan.

Suuri osallistujamäärä kertoo, että veteraanipingikselle on tilausta Suomessa.

 

Liitteet