Patrik Rissanen voitti II-karsinnat!

2.4.2017

Patrik Rissanen jatkaa vahvaa kevätkauttaan. Nyt Pate hoiteli tänään Helsingin Ruskeasuon pingispyhätössä TOP-12 II-karsintaturnauksen voiton nimiinsä. Saavutuksen arvoa nostaa tappioton sarake ensimmäisestä pelistä viimeiseen.

Pate sai jälleen "karistettua yhden apinan selästään" kun kaksi kertaa tällä kaudella isoissa otteluissa voittamattomaksi osoittautunut TIP-70:n Lauri Laane taipui savolaishurrikaanin lyöntimyllyssä lopulta viidennessä erässä.

Paten lisäksi myös Aleksi Hyttinen osallistui turnaukseen. Allu pelasi myös varsin kelvollisesti sijoittumalla viidenneksi. Suora nousu I-karsintaan jäi haaveeksi, mutta ensimmäinen varasija on vahvaa valuuttaa, mikäli yksikin I-karsinnnan varsinaisista osallistujista jää pois.

Alkupoolissaan Pate otti selvää 3-0 voittoa Wegan Markus Lassilasta, LPTS:n Jorma Lahtisesta sekä TIP-70:n Tero Tammisesta.

Aleksi puolestaan hävisi 0-3 TIP-70:n Esa Miettiselle, mutta 3-0 ja 3-2 voitot PT Espoon Meelis Kärneristä ja Wegan Toni Pitkäsestä riittivät viemään lohkokakkosena ylempään jatkosarjaan.

Jatkolohkossa pojat kohtasivatkin ensimmäisinä toisensa. Tällä kertaa Paten hurmos oli liian kova Allulle, vaikka ensimmäisen erän jälkimmäinen voittikin (-7, 4, 8, 1)

Toisella kierroksella Pate kruisaili 3-0 tauluun TIP-70:n Jussi Mäkelän kustannuksella. Aleksi joutui taipumaan 1-3 erin lahtiselle Lahtiselle.

Kolmannella kierroksella Laane voitti hyvin taistelleen Allun 3-0 ja Pate puolestaan antoi paukkua harjoitustoveri Miettistä vastaan, vaikka Esa tiukasti yrittikin harata vastaan. 3-1 erin voitto kuitenkin Patrikille.

Neljäs kierros tarjosi siis tavallaan loppuottelun kun Rissanen kohtasi Laaneen. Nyt lataus pysyi sopivana, eikä Pate ajautunut sen enempää ylilyönteihin kuin liialliseen passiivisuuteenkaan, mitä aiemmissa kohtaamisissa välillä Laanetta vastaan on tapahtunut. Tiukkahan taistelu oli tälläkin kertaa Laurin oltua erissä jo 2-1 johdossa, mutta Pate päätti, ettei periksi anneta ja käänsi kaksi viimeistä erää ja siten ottelun selvästi nimiinsä.

Viimeisessä ottelussaan myös Allu esitti parastaan ja voitti varsin vaivattomasti Mäkelän 3-0.

Voittaja-Pate kuvaili päivän kulkua lyhyesti ja ytimekkäästi: "Taktiikkani oli syöttää hyvin ja pysyä agressiivisena etenkin kämmenlyönneissäni. Se onnistui tänään ja Laurin voitto vihdoinkin toi kyllä makean fiiliksen!"

Onnittelut Patrikille voitosta ja Aleksille viidennestä sijasta!

ps. kannattaa myös lukea karsinnan vetäneen Kimmo Areniuksen mainio kisaraportti! Taattua Are-laatua jälleen!