Oulun Silmälaser Open pelattu: Patrik Rissanen voitti M2200-luokan!

24.4.2017

Oulussa viikonvaihteessa käydyissä "Silmälaser Open"-kisoissa saatiin yksi kuopiolainen luokkavoittaja kun Patrik Rissanen voitti M2200-luokan. Noin 150 osallistujaa kerännyt kilpailu oli myös kovatasoinen.

Kuopion pöytätennisseuraa edusti kilpailuissa Rissasen lisäksi Jyri Pulkkinen, Petter Punnonen, Kari Punnonen, Maxim Nesterov ja Toni Viertomanner.

Pate siis hoiteli M2200-luokan (osallistumisoikeus alle 2200-ratingilla). Välierässä kaatui OPT-86:n Pekka Ågren ja loppuottelussa niin ikään oululaisten Tuomas Perkkiö. Myös Jyri Pulkkinen pärjäsi luokassa hyvin ottaen pronssia. Puolivälierässä kaatui OPT-86:n Tomas Slesar.

Miesten kaksinpelissä Patrik joutui tyytymään alkulohkon A kakkostilaan sijoituksensa mukaisesti häviten lohkon ykköstilasta käydyn taistelun raastavan niukasti Oulun tornionjokilaaksolaisheimon Peiman Moradabbasille 3-2 (14-12 viidennessä!). 

Petter Punnonen selvisi myös jatkoon kakkosena alkupoolista C. Anastasiia Burkova (OPT-86) oli liian hankala vastus suoraviivaisella pelityylillään, mutta Daniel Söderlundin jäätyä pois, hoiti Pete rutiinilla muut ottelut voitokseen. 

Jyrin kohtaloksi jäi juuttua E poolin alkupelivaiheeseen. Tappio poolin ykkössiidatulle Tuomas Perkkiölle ei ollut niinkään yllättävä kuin suora 0-3 käkättimeen Tampereen näppyläihmeeltä Janne Jokiselta.

Jatkokierros oli karu kuopiolaisille. Pete hävisi luokan lopulta voittaneelle Peimanille neljässä erässä ja saman verran vaati Tuomas tiputtaen ehkä hieman yllättäenkin Paten.

Kari, Maxim ja Toni osallistuivat M1800-luokkaan. Kari hoiteli itsensä jatkoon alkupoolista A kakkosena (tappio Arto Luukkaisen virolaisnipun Kristina Andrejevalle). Maxim hoiteli myös jatkopaikan poolikakkosena. Ylivieskan riveihin vaihtanut Vessu Riihimäki oli nelieräisessä liian kova, mutta muut poolin osallistujat hoituivat. Toni puolestaan joutui tyytymään neljässä ottelussa ainoastaan kahteen voitettuun erään, vaikka tiukkoja eriä oli monta muutakin. Kilpailurutiini saattaa olla vähän hakusessa Tonilla!

Jatkocupissa koettiin heti jäsentenvälinen kun Kari ja Maxi joutuivat pöydän päätyihin ihmettelemään toisiansa. Ahkerasti luolalla hakkaavista Kari oli tällä kertaa parempi. Kun vielä seuraavassakin ottelussa kaatui Kemin Lasse Rissanen, varmistui mitali. Välierissä jälleen vastaan Narvan tyttö: Anastassia Melnikova nimeltään. Kari on tunnetusti herrasmies, joten ehkäpä siksi virolainen eteni loppuotteluun. Vaihtoehtoinen selitys voi myös olla se, että narvalainen vain osasi pelata paremmin.

Sunnuntaina Toni osallistui myös luokkiin M1600 ja M1750. Nyt käteen jäi jo muutama otteluvoittokin, mutta valitettavasti jatkopaikka ei irronnut kummassakaan luokassa.

Kari osallistui M1900-luokkaan, mutta kolmen pelaajan poolissa ei irronnut Janne Annuselta eikä Riihimäeltä.

Pete karinpoika avasi M2100-luokassa hyvin voittamalla paluun kilpapingikseen tehneen Pietarsaaren Halexin Christian Grönhagen 3-1 erin. Sitten vastassa Narvan tyttö ja tiesihän sen, miten käy. No ei ehkä, mutta jatkopaikka tarttui kuitenkin Lidiia Andrejevalle 3-2 erin siitäkin huolimatta, että Pete voitti kaksi ensimmäistä erää pystyyn (5,5). Reportteri voi vain kuvitella, miten hankala on välillä muistaa että pingisottelussa pitää yleensä voittaa kolme erää.

Ratsastetaan Peten peleillä sopivasti vielä sunnuntain kaksinpeliin. Alkupooli A:sta irtosi nipinnapin jatkopaikka Tuomas Perkkiön vanavedessä, vaikka HarSpo:n Jyrki Pikkarainen tarjosi hartsportilla makeutettuja tyrmäystippoja. Jatkokaaviossa kaatui YPTS:n Pekka Korva 3-2 (viimeinen toki kahteen), mutta toinen Pekka tarjosi käteen vain mustan pekan. Oli Pekkaa pahempi Ågren nimittäin.

Jyri surffaili poolivoittoon C-poolista. Sitten kaatui kilttipyyhemies (huom! kirjoitetaan yhteen!) Annunen selvästi, kunnes testi Tuomas Perkkiön pitkien pelisukkien muodossa. Jyri esitteli monipuolista osaamistaan ja pyöräytti hyvä voiton Tuomaksesta. Liekö tämä sitten vienyt suurimman nälän, mutta loppuottelussa ei samanlaista peliä saatu nähdä ja Pekka Ågren korjasi helpohkon 3-0 voiton.

 

Kilpailutulokset Silmälaser Open: lauantai

                                                          sunnuntai