Iisalmen kansalliset pelattu: Maxim Nesterov oli jälleen luokkavoittaja!

9.10.2017

Iisalmen urheiluhallissa todistettiin jälleen kuopiolaisluokkavoittoa kun Maxim Nesterov nappasi ykköstilan M1700-luokassa. Nesterov jatkoi täten Joensuun kansallisissa aloitettua kultaputkea myös Iisalmessa.

Luokkansa toiseksi korkeimmalla ratingilla (1646) kisaan kakkospoolin ykkössijoitettuna lähtenyt Maxim hoiteli neljä poolipeliään tappioitta. Yllättäen kovimmille hänet ahdisti JPT:n Markku Kinnunen, joka oli lähellä otteluvoittoakin 1-2 eräjohdossa ja neljännen mentyä kuopiolaiselle ääriniukasti 18-16. Viidennessä kuitenkin peli vapautui ja voitto kirjattiin 11-3.

Jatko-cupissa Nesterov pääsi suoraan semivaiheeseen, jossa LiPi:n Shaho Jaff kaatui ensimmäisen erän jatkopalloilusta huolimatta puhtaasti 3-0. Loppuottelu olikin todellinen trilleri. Luokan ykkössijoitettu JPT:n Heikki Holopainen laittoi tosihaasteen. Kaksi ensimmäistä erää joensuulaiselle ja kolmaskin taipui jatkopalloilla. Tarina ei kerro, oliko tässä vaiheessa ottelupalloja vaiko ei. Neljäs Maxille vähän vaivattomammin 11-6, mutta viimeinen jälleen nitropingistä. 13-11 lopulta ratkaiseva ja luokkavoitto Kuopioon! Hyvä Maxim!

Muissa luokissakin oli seuramme pelaajia mukana: Ville Hyvärinen joutui tyytymään yhteen erävoittoon M1100-luokassa kovasta tsempistä huolimatta. Villen piti pelata myös J13-luokkaa, mutta tähän ei valitettavasti ilmoittautunut riittävästi pelaajia, joten järjestäjät peruuttivat luokan.

Lauri Weman jäi niukasti kolmanneksi ja siten alkupooliinsa M1950-luokassa. Ensimmäisessä ottelussaan Lauri taisteli upeasti JysRy:n Henry Laasasta vastaan johtaen erissä jo 2-0. Hieman loppui bensa kesken ja kokenut jyväskyläläinen käänsi pimpulapalloilijoiden kohtaamisen nimiinsä. Toinen ja valitettavasti ratkaiseva niitti tuli suoralla 0-3 tappiolla toiselle kehäketulle, kajaanilaiselle Juha Lipposelle.

Miesten kaksinpeli oli totutusta hieman alempien ratingien pelaajien täyttämä. Kari Punnonen oli luokan ja poolinsa ykkössiidattu. Kaksi täplää tippui, vaikka Nurmeksen Santeri Korhonen vei keskinäisen viisieräiseksi.  Välierässä toinen Seppo, eli Elmo Salmela oli etevämpi myös täysvitoseksi venähtäneessä välienselvittelyssä.

 

Liitteet