Maxim Nesterov tuplahopeamitalisti BC-SM:ssä!

24.10.2017

Mitalimiehemme Maxim Nesterov ja Aki Miettinen vasemmalla hopeakorokkeella!
Mitalimiehemme Maxim Nesterov ja Aki Miettinen vasemmalla hopeakorokkeella!
C-luokan kaksinpelin hopeamitalisti Maxim Nesterov vasemmalla.
C-luokan kaksinpelin hopeamitalisti Maxim Nesterov vasemmalla.
Yleiskuva Oulun Rajakylän SM-kisasalista.
Yleiskuva Oulun Rajakylän SM-kisasalista.

Kuopion Pöytätennisseuran Maxim Nesterov saalisti kaksi SM-hopeaa BC-luokkien (rating alle 1700/1900) Suomen mestaruuskilpailuissa. Oulussa viime viikonvaihteessa pelatuissa kisoissa Nesterov paukutteli hopeat 1700-luokan kaksinpelissä kuin 1700-nelinpelissä yhdessä Aki Miettisen kanssa.

C-luokan (1700) loppuottelupaikka ei ihan helpoimmalla kaavalla Maximille auennut. Alkupoolissa sijoitus oli kakkonen kun lohkovoitto livahti Sunilan Sisun Ville Husulle äärimmäisen niukalla tappiolla 15-13 ratkaisuerässä. Muut poolin osallistujat, Turun Pyrkivän Mergin Kelmendi ja OPT-86:n Jukka-Pekka Salminen sen sijaan kaatuivat kivuttomasti suorissa kolmieräisissä.

Jatkokaaviossa rystyvirtuoosimme joutui pelistä toiseen huhkimaan koko rahan edestä. Ensin kaatui viisieräisessä PT Espoon Tapio Passinen (-7, 7, 8, -5, 8). Sitten "paikallisottelu" Nurmeksen ikitsemppari Elmo Salmelaa vastaan: 3-2 (11,-9,7,-7,4). Puolivälierä, siis pääsy mitaliotteluihin meni "helpommin" kun Halexin Christian Portin nujertui 3-0. Tosin kaksi ensimmäistä erää pitkillä jatkoilla. Mitali siis saletissa tässä vaiheessa!

Loppuottelussa oli myös tuttu kaveri vastassa, Vireen Markku Halonen. Pieksämäkeläinen oli varmempi ja sai lopulta kesytettyä viisieräisessä pommikoneemme, vaikka hetken näytti siltä että peli ja mestaruus kääntyisi Pieksämäen sijaan Kuopion suuntaan (7,10,-7,-8,4). Onnittelut Markulle mestaruudesta, mutta onnittelut Maximille upeasta suorituksesta ja SM-hopeasta!

Pelasihan luokassa myös Aki Miettinen ja Jaakko Toivanen. Akin kohtalo oli tippua tiukassa alkupoolissa kolmossijalta niukkaakin niukemmin eräerolla. Yksi hävitty erä liikaa tai voitettu liian vähän erotti jatkopaikasta. Jaakon saalis jäi kahteen erävoittoon KePTS:in Matti Vesaluomalta.

Hopeasompailua myös nelurissa

Jaettiinpa sitä lisähoppee myös nelurissa Kuopiolle. Hauska detalji oli, että Nesterov/Miettinen-pari kohtasi jo alkupoolissa tulevan loppuotteluvastustajansa Iisalmen Simo Teron ja Martti Knuutisen. Lähes olemattomaksi supistetaan fontiltaan se, että ylempisavolaisille tuli molemmilla kerroilla käkättimeen. Tiukasti. Hehkutetaan sen sijaan voittoa ykkössiidatuista Vireen Halosesta ja JysRyn Kai Rantalasta!

Jatko-cupissa mitalinmetsästys alkoi vanhan vaasalaisen ja muuten vaan vaasalaisen voitolla. Eli YPTS:n Mikael Bäckman ja KoKu:n Jarkko Risku poistettiin pienin vaivoin lauluun 3-0.

(Jävä, asuisitpa Vanhiksessa niin olisi saanut mukavan sanaleikin rakennettua!)

Hus, pois tieltämme totesivat poja ja passitettiin Husu/Passinen-duo katsomoon kun Hiltus Sepolla alkoi mitalipaahto porista sopivasti.

Loppuottelutulos spoilattiinkin tuossa jo aiemmin, joten 3-2 tappio (3-11 viides) ja kultaa Iisalmen innokkaille. KuPTS:ille kuitenkin jälleen hopeamitalit, onnea Aki & Maxi!

 

1900-luokissa vähän hiljaisempaa

B-luokkaan (rating alle 1900) osallistui kaksinpelissä Aki ja nelinpelissä Jaakko ja Pertti Rissanen. Aki tsemppasi tyylikkäästi jatkopaikan alkupoolinsa kakkosena. Etenkin poolin kakkossiidatusta OPT-86:n Hannu Vuosteesta napattu voitto kelpasi varmasti. Jatkossa tie tyssäsi kuitenkin Halexin Marko Leskisen oltua parempi.

Jaakko ja Pera olivat nelossiidattuja poolissaan ja tylysti paikka oli myös oikea. Ei voitettuja pelejä, eikä eriä. Kyllä se luolassa yleensä...

Kaiken kaikkiaan homma hoitui mallikkaasti, joskin pelaajaedustus kisoissa oli maantieteellisistä syistäkin kenties johtuen varsin pohjois-Suomi painotteista. Kiitos OPT-86:lle järjestelyistä ja onnea mestareille ja mitalisteille!

Kilpailutulokset: BC-SM

 

(Kuvista kiitos kaimaseurallemme Ylivieskan YPTS:lle!)