KuPTS jäi mitaleitta joukkueiden SM-kisassa.

31.10.2017

Kuopion Pöytätennisseura ei kartuttanut mitalitiliään joukkueiden ja 2200-luokkien Suomen mestaruuskilpailuissa tämän kauden osalta. Seuramme kakkosjoukkue kuitenkin yllätti positiivisesti yltämällä joukkuekisassa puolivälieriin.

Helsingin perinteikkäässä Ruskeasuon palloiluhallissa pelatut kilpailut avattiin joukkuekilpailulla. Seuramme ykkösjoukkue (Jyri Pulkkinen, Jouni Nousiainen ja Miko Haarala) jäivät alkulohkon kakkosiksi, eivätkä yltäneet jatkopeleihin. Ensin tuli puhdas 3-0 voitto Kosken Kaiun 2-joukkueesta, mutta ratkaisupeli PT Espoon 2-joukkuetta vastaan osoittautui tällä kertaa liian pahaksi; seurauksena 0-3 tappio. Jyri sai haastettua Arttu Pihkalan viidenteen erään, sen kuitenkin häviten.

Hieman yllättäen paremmin pärjäsi kakkosjoukkueemme (Aleksi Hyttinen, Iivari Hartikainen ja Petter Punnonen), joka hoiteli tyylikkäästi jatkopaikan alkulohkostaan. Ensin kaatui lohkon kärkeen sijoitettu, joskin varamiehisenä pelannut oululainen OPT-86 3-2 lukemin. Iivari vastasi kahdesta voitosta ja Allu hoiteli ratkaisuottelussa voiton Jaakko Juutisesta. Lopullisesti jatkopaikka vahvistui toisessa ottelussa, jossa kaatui tamperelaisen PT 75:n kakkosjoukkue puhtaasti 3-0 lukemin.

Jatkocup sunnuntaina toi kovan, joskaan ei ihan mahdottoman vastuksen mestaruussarjajoukkue Kosken Kaiun muodossa. Vaikka koskelaiset laskettelivatkin lopulta suoraan 3-0 voittoon, otti Aleksi erän lähes nimikaima Alex Naumilta ja Iivari pisti huippuaikojensa asennepelillä Veikka Flemmingin todelliseen testiin. Lopulta Veikan kovat pommit paukkuivat sen verran kiukkuisesti että Iivari joutui kättelemään tappion viidennessä erässä.

Kaksinpelit kaksijakoiset

Lauantaina aloitettiin myös M2200-luokkien kaksin- ja nelinpelit. Kuopiolaisten kuusikosta viisi meni jatko-otteluihin sunnuntaille. Ainoastaan Petter joutui laulukuoroon saatuaan hänelle ikävät materiaalipelaajat OPT-86:n Teemu Oinaksen ja Karjaan BF-78:n Roger Söderbergin poolissaan vastustajikseen. Etenkin jälkimmäinen jätti Petelle karvaan kalkin maun suuhun vieden jatkopaikan 11-9 viisieräisen ratkaisevassa erässä.

Jyri, Miko, Aleksi ja Iivari voittivat omat poolinsa kokematta tappioita. Kaikille paikka 32:n joukkoon. Jouni sai jatkopaikan ratingin perusteella suoraan. Kahdeksan parhaan sijoittaminen kaavioon on tuttua yleisen sarjan SM-kisoista, jossa tasoerot saattavat toimia selityksenä. Mutta näissä kisoissa tasoerot eivät ole niin suuret, että suora kaavioon sijoittaminen olisi perusteltua. Tämä pienenä vihjauksena seuraavat kisat järjestävälle taholle / SPTL:lle (mikäli asiasta päätti). 

Jos meni pooliottelut loistavasti kuopiolaisilla, oli jatko-cup varsinainen waterloo. Jouni hävisi pystyyn TIP-70:n Jannika Oksaselle, Jyri tippui niukasti viisieräisessä Pasin-poika Veeti Valastille, Miko putosi niin ikään viisieräisessä TuPy:n Juha Kankaalle ja Iivari KoKa:n Sam Khosraville. Aleksi piti lippumme liehumassa vähän pidempään selviten aina puolivälieriin saakka. Kaksi voittoa, ensin TIP-70:n Riku Anttila ja sitten KoKa:n veljeksistä vanhempi, Joonatan Khosravi (joka oli edellisessä pelissä penkittänyt ykkössijoitetun Arttu Pihkalan). Mitalin kiilto oli silmissä, mutta sen sumensi kuptsilaisten peikoksi yhtäkkisesti muodostunut Veeti Valasti.

Nelinpelissä kaikki pelaajamme menivät jatkokaavioon alkupooleistaan. Miko oli kakkossijoitettu koko kilpailussa yhdessä LPTS:n Lari Ikosen kanssa, mutta ensin poolissa tuli niukka tappio viisieräisessä PT 75:n Antti Jokiselle ja Jarno Virtaselle, joka tarkoitti vaikeampaa jatkopaikkaa. Ja niin kävikin kun aiemmin lukuisia nelureita yhdessä tahkonneet LPTS:n Jorma Lahtinen ja Starin Henri Söderström olivat kovempia suorin 3-0 erin.

Iivari pelasi PT Helsingin Tatu Pitkäsen kanssa ja pari eteni lohkokakkosina jatkoon. Kovasta taistelusta huolimatta tie tyssäsi Pihkala/Valasti-duon käsittelyssä viisieräisessä. Kova oli opetus myös Jyrille ja Aleksille kun he antautuivat viidessä erässä PT Helsingin Toni Pitkästä ja LPTS:n Sami Hattusta vastaan. Kaksi nolla eräjohto ja...Pitkänen/Hattunen yllättäen meni ja voitti koko roskan. Meidän pojille jäi spekulointioikeus.

Parhaiten menestyivät Jouni ja Pete, jotka toivat kisoista kolmannen "Turhauttavin tulos ikinä"-maininnan eli kvarttapaikan. Ensin suora voitto Kari Saarinen, HUT/Rauli Franssila, PT Helsinki-kaksikosta, mutta sitten TIP-uttivat Esa Miettinen ja Jussi Mäkelä poikamme märehtimään pingiksen karua ihanuutta.

Nämä kisat menivät siis näin ja ensi kerralla ehkäpä toisin.