Olli-Ville Halonen hallitsi miesten pääluokkaa Joensuun kansallisissa!

23.1.2018

KuPTS:in kakkosjoukkueessa tällä kaudella pelaava Olli-Ville Halonen voitti tappiottomin pelein Joensuussa lauantaina pelatun JPT:n kansallisen kilpailun pääluokan.

"Ole" on vaihteeksi treenannut reilummin ja tämä alkaa hivenen näkymään myös kilpailupeleissä. Täysin tyytyväinen ei mestari ollut omaan suoritukseensa, vaan totesi Niinivaaran pelihallissa kierteen tuottamisen palloon olevan hankalampaa kuin kotoisessa Puijonlaakson luolassa!

Yhtä kaikki, alkupoolissa suorin erin taipuivat paremmalleen niin IPT-94:n Martti Knuutinen kuin sukunimikaima Pieksämäeltä, Markku Halonen. Semifinaalissa Ole hoiteli yhden erätappion rasittamana LrTU:n Harri Korpelaisen, mutta loppuottelussa isäntäseura JPT:n Heikki Holopainen antoi kovan vastuksen nöyrtyen lopulta erin 3-2. Hyvä O-V!

Myös toinen kuopiolainen, Maxim Nesterov pärjäsi mallikkaasti ylemmässä kisaluokassaan sijoittuen alkupoolinsa ykköseksi ja lopulta pronssille. Maxin tie tyssäsi juuri Holopaisen käsittelyssä erin 1-3.

Maxim kakkonen 1900-luokassa

Rystypaukuttajamme Nesterov oli mitaleilla myös 1900-luokassa. Erätappioista huolimatta alkupoolissa kirjattiin kolme voittoa kolmessa ottelussa ja C-poolin ykköstila. Pääkaavion alapuoliskossa olikin kuopiolaistunkua kun jo B-poolin ykköseksi hurjastellut Aukusti Kontkanen yllätti Lauri Wemanin 3-1 ja Maxim pudotti IPT-94:n Simo Teron samoin erälukemin. Aukustin ja Maximin semifinaaliottelu ratkesi jälkimmäisen eduksi myös 3-1 erin. Aukusti kuitenkin mukavasti pronssille!

Loppuottelussa Maximille oletetusti hankala alakierresiivuja veistelevä H. Korpelainen, joka pääluokassa hävisi Olelle. Tiukkaa oli vääntö ja lopulta voitto karkasi 2-1 eräjohdosta huolimatta viisieräisen myötä Lappeenrantaan. Hoppee ei oo häppee!

Lauri Wemanille pettymys 1700-luokassa

Parasta pelivirettään hakeva Lauri oli varmasti pettynyt jäädessään pronssille 1700-luokassa ykkössiidauksesta huolimatta. Jo alkupoolissa oli peli tiukkaa ja seurasipa yksi tappiokin, JPT:n Lassi Myllylälle. Pelien mentyä ristiin, jatkoi Lauri kuitenkin pooliykkösenä paperille. Siidaus takasi suoran semipaikan, mutta stoppi tuli heti Vireen Valtteri Tuomainen neppaili nelieräisessä voiton. Mitali kuitenkin Wemanille!

Terho Hiltunen pronssille 1500-luokassa

Kisakautensa sopivasti Joensuussa avannut Terho Hiltunen sai myös täytettä palkintokaappiin paukuteltuaan pronssille 1500-luokassa. Kaksi voittoa alkulohkossa takasi poolin ykkössijan ja jatkopaikan. Ensimäisessä jatko-ottelussa varmistettiin kiiltävää voitolla JPT:n Martti Hailasta erin 3-1. Semissä IPT-94:n Veijo Kokkosen näppylävenkurat olivat liian pahoja. 

 

Mukavaa että Joensuussa saatiin sopivan suuruiset kisat jälleen järjestettyä ja mukana oli myös kohtalainen määrä seuramme aktiiveja! Seuraava sopiva lähiseudun kisa on lähes ovella Iisalmen kansalliset pelataan 10. helmikuuta. Sinne kaikki sankoin joukoin!