SM-kisat lähestyvät: arvonnat julkaistu.

28.2.2018

Suomen mestaruuksista mitellään jälleen Helsingin Ruskeasuolla tulevana viikonloppuna. MBF:n järjestelyvastuulla olevien karkeloiden arvonnat julkaistiin tiistaina ja tässä ne ovat pienillä ennakkospekuloinneilla höystettynä!

 

Miesten kaksinpeli:

Kuopiolaisista mukana Jyri Pulkkinen, Iivari Hartikainen, Miko Haarala, Aleksi Hyttinen, Jouni Nousiainen, Petter Punnonen sekä Olli-Ville Halonen.

Iivari pelaa A-poolissa, jossa on vain kolme pelaajaa. Kahdesta nuorukaisesta MBF:n Noah Steif on ykkössijoitettu, jota ei ole juurikaan kotimaan kisoissa näkynyt ja on siksi vastustajana arvoitus. Sen sijaan kolmossiidattu Oulun Juhana Tuuttila on tutumpi. Iivarilla on peli ollut viime aikoina tikissä ja lohkovoitosta pitäisi kyetä tosissaan kamppailemaan kun vaan asennetta löytyy.

Miko pelaa pooli K:ssa kakkossijoitettuna. Kaksi kolmesta lohkon pelaajasta ovat tismalleen samat kuin edellisissäkin MBF:n järjestämissä SM-kisoissa: OPT-86:n Tuomas Perkkiö ja TIP-70:n Riku Anttila. Tuolloin Miko kykeni voittamaan kummankin, mutta nyt on haaste uusi. Neljäntenä pelaajana on vanha kettu PT-Helsingin Markku Kosonen, paha vastustaja parhaina päivinään hänkin.

Poolissa L kohtaa Jouni meidän kasvattimme, mutta nyt lahtelaisen LPTS:n väreissä pelaavan Patrik Rissasen. Toki poolissa on kaksi muutakin pelaajaa, PT-2000:n Heikki Kettunen ja TIP-70:n Kimi Kivelä, mutta vähintään kakkospaikka pitäisi olla Jounille mahdollinen.

Olli-Ville on vasta nelossijoitettu poolissa M. Tämä lienee hyvä asia, sillä se taannee tietyn "paineettomuuden" lähteä haastamaan korkeammin rankattuja. Ykkössiidattu on Oulun eleettömän varma Pekka Ågren, kakkosena LPTS:n Sami Hattunen ja kolmosena KoKa:n nuori Sam Khosravi. OV:n rytmiä rikkovan ja kovakierteisen pelin pitäisi olla myrkkyä kahdelle viimeksi mainitulle eikä Pekkakaan varmasti ilmaiseksi mitään saa.

Pooli N:ssä pelaa Aleksi. Allulla on haastava, muttei mahdoton pooli. LPTS:n Jorma Lahtinen on kovakuntoinen konkari jonka ei sovi antaa liikaa määrätä pelin tahtia. Kakkossijoitettu OPT-86:n Teemu Oinas on tiedossa: tiukkaa deffua ja aina välillä vihaisia kämmenvetoja. Toni Ruokanen Liikunnan Riemusta jäänee peruspelillään lohkon jumboksi. Allu on hakenut läpi kauden parasta peliään. Toivottavasti nyt irtoaisi.

Pooli P yhtä kuin Petter. Paha on paikka Petellä. Ykkössijoitettuna PT 75:n ilkeyttä mailallaan viljelevä Antti Jokinen (toki muuten henkilönä itse reiluus!), kakkosena PT Espoon Veeti Valasti ja nelosena BF-78:n Roger Söderberg. Äkkiseltään ajattelisi että Antti on liian paha, mutta Pete on veivannut Veetin kanssa tiukkoja matseja ja pelityyli on tuttu. Samoin on tuttu Roger, joka on näppylöineen ollut pienimuotoinen peikko Petelle. Nyt on se hetki, jolloin deffumuurit ja muut kaatuu!

Viimeisenä vaan ei vähäisempänä pooli Q:ssa pelaa Jyri joka on HIK:in Juha Äänismaan jälkeen kakkossiidattu. Kun poolin muut pelaajat ovat PT Espoon tsemppari Meelis Kärner ja LPTS:n tuntemattomampi suuruus Leonid Pullinen, voisi äkkiä todeta Jyrin olevan vahvoilla poolissaan. Syötöt kohdilleen ja omat yllättävät lyönnit, niin pitäisi lohkovoittoonkin olla täydet eväät.

Yleisellä tasolla miesten kaksinpelin mestaruus- ja mitalisijojen veikkailu on aika tylsän tavallista: ei ole mitään syytä olettaa, etteikö "maailman miehemme" Benedek "Pentti" Oláh marssisi tälläkin kertaa mestaruuteen. Melkoinen notkahdus pitäisi tapahtua, että hän jossain vaiheessa häviäisi neljä erää samassa ottelussa kotimaiselle vastustajalle. Ykköshaastajiksi KuPTS nostaa nuoren mm. Alex Naumin, joka on jo noussut maajoukkueeseen ja kansallisen ratingin 3. paikalle ja kokeneemman kaartin Mika Räsäsen, Pasi Valastin ja Toni Soineen.

Miesten nelinpeli:

Jouni ja Aleksi pelaavat miesten D-poolissa. Kakkossijoituksella pitäisi mennä myös jatkoon, eikä ykkössijakaan ole poissuljettu. Sen saavuttamiseen pitäisi kaataa PT Espoon nuoret miehet Arttu Pihkala / Veeti Valasti.

Poolissa E rimpuilevat Miko ja Ole kolmossiidattuina. Se voi olla mukavasti hämääväkin paikka, sillä mahdottomia pareja voitettaviksi eivät TIP-70:n Jussi Mäkelä / Aleksi Mustonen eikä Julius Muinonen / Leo Kivelä (LPTS) ole, vaikka täydet iltapuhteet on varmasti tarjolla!

Poolissa F veivaa Iivari PT-Helsingin Tatu Pitkäsen kanssa. Iivari pelasi jo "A-SM"-nelinpeliä oikein mukavasti Tatun kanssa ja kaikki mahdollisuudet on hyvällä pelillä jopa poolin ykköseksi, vaikka siidaus onkin kolmonen. Ykkösinä ovat Matias Ojala / Joonatan Khosravi (PT Espoo/KoKa) ja kakkosina myös nuorisopari Aleksi Räsänen / Juhana Tuuttila (PT Espoo/OPT-86). Varmasti myös nelospari, karjaalaiset Roger Söderberg ja Patrik Palmgren tulevat hämmentämään soppaa.

Vielä yksi kuptsilaispari on poolissa G. Jyri ja Pete ovat kakkossijoitettuja, jossa henkisesti turkulainen ja muuten vaan turkulainen Lari Ikonen ja Jouko Manni (LPTS/TuKa) ovat ykkössijoitettuja. Helppoa ei varmasti ole kolmosia Tero Tammista ja Xisheng Kongiakaan vastaan. Toni Ruokanen / Olli Ropponen täydentävät lohkon.

 

Sekanelinpeli:

Sekanelinpelissä on 16 parin suora kaavio ja mukana mittelössä Suomen mestaruuksista on yhteensä 12 paria. Arpa heitti Jyrille ja Henrika Punnoselle Rissasen Paten ja Sofia Erkheikin (PT Espoo) ensimmäisen ottelun vastustajiksi. Eikä voitollakaan seuraa helppoa tietä mitaleille: olisi nimittäin kyettävä yllättämään Pentti Oláh (SeSi) ja Annika Lundström (MBF).

Myös Petter pelaa sekulia yhdessä POR-83:n Elli Rissasen kanssa. Ensimmäisessä ottelussa TIP-70:n virolaistaustaiset Lauri Laane ja Riin Oviir. Mitaleille pääsy vaatisi paitsi voiton heistä, myös Miikka O´Connorista (PT 75) ja Pihla Erikssonista (MBF).

Naisten nelinpeli:

Naisten nelinpeli pelataan viiden parin poolina, joten mitä tahansa voi tapahtua, eikä yksittäisellä tappiolla ole vielä mitaleilta ulkona. Henkku osallistuu myös tähän yhdessä PT Espoon Aleksandra Titievskan kanssa ja vaikka alkusijoitus on pahnan pohjimmaisena viidentenä, toivotaan että hyvän pelin myötä myös voittoja napsuisi ja sitä kautta myös arvometallia kaulaan!