Iivari Hartikainen Kuopion Kevätkisojen Kingi!

14.4.2018

Luokka 1:n mitalistit: (vasemmalta oikealle) Iivari Hartikainen(I), Aleksi Hyttinen (II), Jyri Pulkkinen (III) ja Maxim Nesterov (III). KuPTS:in pelaajia kaikki!
Luokka 1:n mitalistit: (vasemmalta oikealle) Iivari Hartikainen(I), Aleksi Hyttinen (II), Jyri Pulkkinen (III) ja Maxim Nesterov (III). KuPTS:in pelaajia kaikki!
Luokka 2:n mitalistit: (vasemmalta oikealle) Juhani Luttunen, Nu-Se (II), Valtteri Tuomainen, Vilhulan Vire (I), Aki Miettinen, KuPTS (III) ja Terho Hiltunen, KuPTS (IV)
Luokka 2:n mitalistit: (vasemmalta oikealle) Juhani Luttunen, Nu-Se (II), Valtteri Tuomainen, Vilhulan Vire (I), Aki Miettinen, KuPTS (III) ja Terho Hiltunen, KuPTS (IV)

Iivari Hartikainen hallitsi suvereeniin tyyliin Kuopion Kevätkisoja voittamalla sekä kaksinpelin pääluokan että tasoitusluokan. Mualimman navan pingispyhätössä, The Luolassa pelatut kisat olivat kokolailla kuopiolaisjuhlaa.

Luokka 1:

Pääluokan alkupoolien tärkeimmät huomiot: A-poolissa mentiin kolmen pelaajan kesken tasavoittoihin kun Maxim Nesterov maksimoi ratingnousuaan noustuaan voittoon Jouni Nousiaisesta. Jouni taas juoni voiton Jyri Pulkkisesta, mutta kun Jyri jyräsi maksimaalisesti Maximin, pulkahti jatkoon herrat Pulkkinen ja Nesterov ja Jouni alkoi keskittyä optimaaliseen iltasaunan lämpötilan mietintään.

B-poolista pitää ehdottomasti nostaa esille se fakta, että Aleksi Hyttinen voitti Iivari Hartikaisen. Tämän jälkeen Iivarin Joola Excalibur päätti (Iivarin puolesta) että päivän tappiot olivat siinä ja loppu onkin legendaa...

Välieräkaaviossa Iivari tuhosi Jyrin 3-0 erin (hevosmiesten tietotoimistolle ilmainen vihje: Jyri saattaa vaihtaa rystykumin ensi viikonlopuksi!). Ja olipa toinenkin semi aika yhteen maaliin peluuta Aleksin ja Maxin välisessä. Loppuottelussa Iivari jatkoi iilotteluaan, hyydytti Hyden ja voitti ainakin kolmannen luolakisojen pääluokan saaden nimensä Oken Malja-pokaaliin (ikuisesti kiertävä kiertopalkinto). Onnea Iivari!

Luokka 2:

Vilhulan Vireen Valtteri Tuomainen oli vireessä. Ensin pyörähti alkupoolin voitto. Tosin Toni "Kilinä" Viertomanner laittoi tukkeja Tuomaisen rattaisiin, mutta pieksämä oli kuitenkin estämätön. Tämä siis alkupoolissa C, josta hyppäämme tarantinomaisesti toteamaan että Aki Miettinen, tuo Suomen virallinen Mies & Ääni, hoiteli alkupoolinsa nuhteettomalla pieteetillään. B-pooli oli sitten kiemuraisempi kuin Hiltus Sepon kirvessyöttö, mutta tasavoittoisista jatkopaikat kuitenkin Juhani "Iso-Belt" Luttuselle ja Terho Hiltuselle. Ja kun nyt mietitte: Terho on niin lunki tapaus ettei edes argentiinalaisin jalkapallokuuluttaja keksisi hänelle äkkiseltään taiteilijanimeä. Siispä emme mekään. Tällä kertaa. 

Jatkopoolissa Valtteri "nosti kaiken pöydälle" (kuten Aki sai pariin otteeseen huomata!) ja kuittasi luokan tappiottomasti nimiinsä. Onnea Valtterille! Juhani Luttunen näbbäröi toiseksi, rasitteena tappio ainoastaan Valtterille. Kolmantena Aki "The Voice of Finland" Miettinen!

Sittenpä jäljellä tasoitusluokan turinat:

Niinhän siinä kävi että kirsikaksi kakun päälle tarkoitettu tasoitus-luokka muuttuikin koko kesän laiduntaneeksi lehmäksi jonka aitauksen ympärillä ahne lauma tasoitettuja susia kierteli katsomassa sopivaa paikkaa iskeä. Iivari-isäntä tuli hakemaan juottolemmunsa kotiin ja muut hukkaparat jäivät nuolemaan näppejään. Lähimmäksi pääsi finaaliin pingahtanut Jyri, jonka pahin sudennälkä taisi kuitenkin lähteä semivaiheen ottelussa Aleksia vastaan. Pojat paukuttelivat ajoittain sellaisia pallotykityksiä että Luolan massiivinen ja asiantunteva yleisö haukkoi henkeään. No, ehkä ilmastointiventtiilit vaan päästivät aikaista siitepölyä sisäilmaan. Iivari hoiteli semissään ilta-auringon nousua kovasti odottaneen Olli-Ville Halosen, joka ei kuulemma aio kauaa olla kuin vario entisestä.

Loppumutinoita (ei pakollista luettavaa, lähinnä raportin täytettä):

KuPTS kiittää nöyrästi taas kaikkia paikalle tulleita pelaajia ja ihastelijoita. Mukavaa oli (ainakin reportterin mielestä) kuten aina Luolan kisoissa. Pelaajamäärä jäi pieneksi, liekö kevättä jo mailassa vaiko oliko keskittyminen jo ensi viikonlopun uuteen Luola-sessioon (III-divisioonan turnaus) niin kovaa, ettei paikalle päästy? Järjestäjä ottaa kilpailuajankohdan huopaiseen harkintahattuunsa, jotta pelaajia jatkossa olisi jälleen se tuplamäärä tämänkertaiseen.