Universiadit Portugalissa: Kuopiolaisilta karkasi jatkopaikka yhdestä voitosta huolimatta.

14.7.2018

Petter valmistelee kämmenvetoaan (ylempänä vasemmalla).
Petter valmistelee kämmenvetoaan (ylempänä vasemmalla).
Jouni vastaanottamassa vastustajan syöttöä (ylempänä vasemmalla).
Jouni vastaanottamassa vastustajan syöttöä (ylempänä vasemmalla).
Jyri on lyönyt pikkuhipsun jälkeen kämmenpommin ja portugalilaisvastustaja on jossain hakemassa palloa laarin perältä.
Jyri on lyönyt pikkuhipsun jälkeen kämmenpommin ja portugalilaisvastustaja on jossain hakemassa palloa laarin perältä.

KuPTSia edustava kolmikkomme Jyri Pulkkinen, Jouni Nousiainen sekä Petter Punnonen osallistuvat opiskelijoiden Universiadeihin Portugalin Coimbrassa, jotka järjestetään 15-28.7 välisenä aikana. Kolmikkomme on Itä-Suomen yhdistelmäjoukkue, sillä Jouni ja Petter opiskelevat Itä-Suomen yliopistossa ja ja Jyri Savonia AMK:ssa. Tosin kisoissa joukkue on Itä-Suomen yliopiston nimen alla.

Pojilla oli hieman viiveitä menomatkalla ja mm. Munchenin lentokentällä jouduttiin odottelemaan tuntitolkulla jatkolentoa. Perille on kuitenkin päästy ja upeaan pelisaliin tositoimiin saakka! Pöytätennis avataan joukkuekilpailulla, jossa Itä-Suomen yliopiston joukkue kohtaa kolme joukkuetta. Vastustajat Liettuasta, Ranskasta sekä isäntämaa Portugalista. Kaksi poolin parasta joukkuetta etenee jatkokaavioon.

 

1. kierros:

Vytautas Magnus University (LTU) -  University of Eastern Finland: 3-0

 

Matas Vilkas - Jyri Pulkkinen: 7, 5, 10 = 3-0

Ignas Navickas - Petter Punnonen: 8, 2, 7 = 3-0

Vytautas Rybakas - Jouni Nousiainen: 10 , 7, 5 = 3-0

 

Ensimmäisessä ottelussa ihmeteltiin ehkäpä kansainvälistä kilpailutunnelmaa ja tiettyä vieraskoreutta oli otteissa. Liettualaiskolmikko kääräisi yllättävän selvänumeroisen voiton, vaikka pelissä oli myös kuopiolaisilla hyviä hetkiä. Numeroita on kuitenkin turha jossitella, sillä vain kaksi yhteensä yhdeksästä erästä päätyi edes jatkopalloille. Liettualaiset olivat hyvin pallovarmoja, eikä omassa hyökkäyslyömisessä tullut paljoakaan helppoja virheitä.

Poikien kommentit ottelusta:

Jyri: "Muuten hyvä, mutta ensimmäisen pelin alkujännitys vaikutti pelitasoon. Vastustaja oli myös kova."

Petter: "Alku lähti käyntiin tosi hyvin. 5-0 johdossa alkoi tulla jännitystä ja samalla rentous katosi, minkä myötä seurasi helppoja virheitä mm. syötöissä. Kokonaisuudessaan ihan hyvä peli."

Jouni: "Hiukan liikaa helppoja virheitä, jotka maksoivat erävoitot. Pelit on kuitenkin nyt avattu ja tästä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun."

 

2. kierros:

University of Eastern Finland - University of Lorraine (FRA): 1-3

 

Jyri Pulkkinen -  Corentin Lamaze: -8, 7, 8, 10 = 3-1

Petter Punnonen -  Adrien Ecuyer: 9, -12, -8, -9 = 1-3

Jouni Nousiainen - Maxime Bourg: -7, -7, -5 = 0-3

Jyri Pulkkinen - Adrien Ecuyer: -1, -8, -11 = 0-3

 

Toisessa joukkueottelussa ranskalaista Lorrainen yliopistojoukkuetta vastaan oli jo pakkovoiton makua, sillä toinen tappio tietäisi auttamatta karsiutumista jatko-otteluista. Ensimmäisessä ottelussa Jyri ottikin hienosti Gallian kukkoa kurkusta kiinni ja pyöräytti yhdellä erätappiolla avausvoiton. Siihen totesivat ranskikset "Ah Zut!" Ja tarkensivat peliään. Petter väänsi jälleen kelvollisesti omassa ottelussaan, mutta ei auttanut. Pataan tuli. Kolmannessa ottelussa Jouni ui vastustajansa vaikeaan näppyläpeliin. Hartiat oli jo niitattuna Coimbran urheiluhallin seinään, eikä ne siitä irronneet. Jyrillä antautui viimeisessä pelissä suorin erin Adrien Ecuyerille ja jatkohaaveet saadaan haudata, vaikka vielä viimeinen joukkueottelu isäntäkaupungin joukkuetta vastaan onkin jäljellä.

Sen verran oli pettynyttä sakkia, ettei reportterille annettu julkaisukelpoista lausuntoa.

 

3. kierros:

University of Coimbra (POR) - University of Eastern Finland: 2-3

 

Rodolfo Costeira Matos Andrade Pedra - Jyri: -11, -7, 13, 9, 11 = 3-1

Dinis Pedro Marreiros Oliveira - Jouni: -10, 7, -8, -5 = 1-3

Vasco Filipe Chambre De Meneses Botelho Ribeiro - Petter: -8,-7,-3 = 0-3

Rodolfo Costeira Matos Andrade Pedra - Jouni: -7, 9, -8, 7, -9 = 3-2

Dinis Pedro Marreiros Oliveira - Jyri: -8, -6, 7, -5 = 1-3

 

VOITTOOOOOO!!!!! Tulihan se sieltä lopulta! Järjestävän kaupungin Coimbran yliopiston joukkue kaatui viimeisessä - ja valitettavasti merkityksettömässä ottelussa upeasti 1-3 voitoin. Nyt vastus oli hieman epävarmempaa kautta linjan ja etenkin Petter oli täysin ylivoimainen omassa pelissään. Lusitaanien paras pelaaja Rodolfo Costeira Matos Andrade Pedra oli kuitenkin pätevä kaveri, sillä hän nappasi voiton niin Jyristä kuin Jounistakin. Jounilla oli hyvät mahdollisuudet voittoon, mutta kaveri sai jekutettua ratkaisuerässä muutamalla pahalla syötöllä itsensä johtoon ja ratkaisevan pallonkin niittasi sellaisella kämmentylytyksellä sisään että a´coimbra vaan!

Ei ole portugalilaiset opiskelijapojat ainakaan tässä yhteydessä nimiltään mitään Pepeä tai Decoa vaan ottavat suomalaiskollegoistaan voiton ainakin mielikuvituksellisen pitkillä nimiyhdistelmillään!

Se joukkueista. Nyt nokka kohti uusia kierteitä henkilökohtaisten luokkien saralla.

 

YouTube-video: Vytautas Magnus University - UEF

YouTube-video: University of Coimbra - UEF