Universiadit Portugalissa: Kuopiolaiset karsiutuivat, mutta Jyri hienosti 16 joukkoon!

16.7.2018

Portugalin Coimbrassa jatkettiin joukkuekilpailun jälkeen henkilökohtaisilla luokilla. Petterin ja Jounin kaksinpeliurakka jäi ensimmäisen kierroksen tappion myötä yhden ottelun pituiseksi, kuten Jyrillä ja Jounilla nelinpelissä. Kaksarissa Jyri eteni kahdella voitolla hienosti 16 parhaan joukkoon, kunnes hävisi tsekkiläiselle vastustajalle.

 

1. kierros:

Ernestas Mincevicius (Vytautas Magnus University, LTU) - Jouni Nousiainen: 3-0 (5, 7, 9)

Jouni: "Vaikea tehdä parempaa analyysia, mikä meni vikaan. Aamupeliin ei näköjään vaan saa konetta käyntiin, vaikka samahan tuo on vastustajallekin ja selittelyltä se tuntuu. Paremminkin olen täällä pelannut ja sitten tulee tällainen nihkeä suoritus. Harmittaa, voisi joku sanoa."

 

David Eckl (Univ. of Sheffield, ENG) - Petter Punnonen: 3-1 (5, 7, -6, 5)

Petter: "Valitettavasti kisojen selkeästi huonoin pelini sattui juuri tähän. Kaveri ei esittänyt ihmeitä, mutta itselläni peli sakkasi pahasti. Kaipa sitä kipsiksikin voi sanoa. Uskomaton määrä syöttö- ja muita helppoja virheitä. Ikävää kun haluja oli pelata paremmin, mutta tällaista tämä joskus on."

 

Näin ollen kaksinpelimenestyminen jäi Jyri Pulkkisen varaan. Jyri aloitti voittamalla ensimmäisellä kierroksella selkeästi vastustajansa.

Jyri Pulkkinen - Dinis Pedro Marreiros Oliveira (University of Coimbra, POR): 3-0 (7, 4, 8) 

Jyri: "Ei ollut kummoisia vaikeuksia pelissä. Kaveri tuli tutuksi jo joukkuekilpailun ottelussa ja nyt sain paremmin omat vahvuuteni mukaan. Oli rento pelifiilis ja kaverilla taas tuli virheitä sopivan tasaisesti."

 

2. kierros

Jyri Pulkkinen - Jacob Schmid (Karlsruhe Institute of Technology, GER): 3-1 (-11, 9, 9, 10)

Jyri upeasti 16 parhaan joukkoon upealla voitolla saksalaisesta Schmidistä!

Jyri: "Kisojen paras pelini. Suoraan sanottuna jännitti kyllä melkoisesti, mutta peli aukesi kun huomasi että kaveri ui pahasti syöttööni ja myös rystyvetoni upposivat hyvin tiskiin! Hyvä fiilis ja tästä vaan seuraavaankin peliin kaikki irti!"

 

3. kierros:

Ondrej Pajger (Technical University of Ostrava, CZE) - Jyri Pulkkinen: 3-0 (8, 5, 7)

Jyri joutui nöyrtymään tsekkiläiselle selvästi kolmessa erässä. 

Jyri: "Oli kyllä kova vastus. Yllättävän hyvin pääsin kuitenkin itse tekemään ratkaisut ja muutaman kerran pääsin oman syötön päälle hyökkäämään terävästi. Riskitaso oli kyllä väkisinkin korkealla vastustajan varmuudesta johtuen. Lähes jokaiseen kaverin vetoon yritin lyödä vastaan niin rysty- kuin kämmenpuolelta. Rystyt eivät napsuneet pöytään eiliseen tapaan, mutta olihan siinä vastustajallakin iso merkitys. Selkeästi oli enemmän lyönneissä kierrettä."

 

Kun tähän vielä lisätään, että Jyri ja Jouni hävisivät eilen nelinpelinsä Porton (POR) yliopiston parille Gonçalo Augusto Amorim Nogueira Batista / Jorge Daniel Teixeira Costa erin 1-3 maanantaina, voidaan todeta kilpailurupeaman olevan Itä-Suomen yliopiston joukkueelta / kuopiolaiskolmikolta ohi tältä erää. Mukaan tarttui varmasti upeita kokemuksia ja kuka tietää, vaikkapa universiadit olisivat vielä jatkossakin saavutettavissa! Seuraavaksi ryhdytään keskittymään kotimaan sarja- ja kilpailukauteen!