SPTL:n 80-vuotista taivalta juhlittiin - kuopiolaisia pöytätennisvaikuttajia palkittiin

29.10.2018

KuPTSilaisista yhteiskuvassa pronssisella ansiomerkillä palkittu seuramme sihteeri Miko Haarala, kultaisella ansiomerkillä palkittu Matti Launonen sekä jo aiemmin pronssisen ansiomerkin saanut puheenjohtajamme Olli-Ville Halonen.
KuPTSilaisista yhteiskuvassa pronssisella ansiomerkillä palkittu seuramme sihteeri Miko Haarala, kultaisella ansiomerkillä palkittu Matti Launonen sekä jo aiemmin pronssisen ansiomerkin saanut puheenjohtajamme Olli-Ville Halonen.

Suomen Pöytätennisliiton 80-vuotistaivalta juhlittiin komeasti lauantaina Helsingissä. Ensin päivällä pelattiin Suomen ja Viron välinen maaottelu 50 suomalais- ja 50 virolaispelaajan kesken. Illalla oli juhlagaala hotelli Presidentissä.

Maaottelussa pelaajiamme oli mukana Jyri Pulkkinen ja Iivari Hartikainen. Kuopiolaiskaksikko täydentyi helsinkiläiskonkari Matti Kurvisella ja kolmikko pelasi Suomen miesjoukkueista numerolla 7. Virolaisjoukkue koostui Kristo Kaukülasta, Andres Hörakista ja Meelis Kärnerista. Jokainen heistä on varmasti pelannut kisoissa Suomessa, ja taitaa Kärner asua vakituisesti pohjoisessa naapurimaassa. 

Molemmille kuptsilaisille saldo oli yksi voitto ja yksi tappio. Jyri hävisi ensimmäisen ottelunsa Kaukülalle, ja Iivari Kärnerille. Mutta toisen ottelunsta Jyri voitti Hörakia vastaan ja Iivari Kaukülaa. Kun Kurva Kurvinen otti kaksi voittoa, otti savolaisstadilainen yhdistelmä omassa ottelussaan voittaja 4-2 lukemin. 

Suomi - Viro, 50 vastaan 50 -ystävyysottelu päättyi Suomen voittoon otteluvoitoin 13 – 2. Kolme ottelua päättyi tasapeliin.

Arvokas ja onnistunut ilta

Jos meni maaottelu hienosti, oli myös iltajuhlat puheineen ja palkitsemisineen upea ja onnistunut. Juhlat avattiin kokoontumalla hotelli Presidentissä avajaismaljoille. Sitten pöytätennisväki siirtyi hotellin auditorioon, jossa Suomen Pöytätennisliiton puheenjohtaja Esko Heikkinen avasi virallisesti illan alustuksellaan. Tässä vaiheessa voidaan jo todeta, että SPTL:llä ja Suomen pöytätennisväellä on Eskossa melkoisen rautainen ja osaava puheenjohtaja, jolla on yhtä aikaa supliikki ja asiatietämys hallussa. Kiitos KuPTS:in puolesta Esko!

Juhlavieraana olivat puhumassa mm. Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio sekä myöhemmin ETTU:n puheenjohtaja Ronald Kramer sekä ITTF:n varapuheenjohtaja Petra Sörling.

Auditoriossa suoritettiin liiton pronssisten ja hopeisten ansiomerkkien jako. Seuraamme saatiin kaksi uutta pronssisen ansiomerkin haltijaa, sillä seuramme sihteeri Miko Haarala sekä kansainvälinen myyntimiehemme ja mesenaattimme Jari Vepsäläinen saivat kunnian. Jari ei tilaisuuteen kiireiltään valitettavasti ehtinyt. 

Hopeisella ansiomerkillä palkittiin nykyisellään pingiksen vähemmälle jättänyt, mutta seuraammekin edustanut naisten moninkertainen Suomen mestari Katja Kohonen (os. Nieminen). 

Eikä kuopiolaishuomiot tähän jääneet. Myöhemmin tilaisuuden jo jatkuttua ruokailun merkeissä, palkittiin kultaisella ansiomerkillä täysin ansaitusti lukuisten parapuolen arvokisojemme mitalimiehemme Matti Launonen. Taisipa Matti lähteä Floridan lämpöön hymy kasvoillaan.

KuPTS onnittelee Mattia tästä mahtavasta huomionosoituksesta!

Ruokailun jälkeen tanssitahteja tarjoili Jiri Nikkinen yhtyeineen ja ne jotka Nikkisen ja puheenjohtaja Heikkisen musiikkimaun tuntevat, tietävät heti, mikä musiikki soi. Niin, kuolematon The Beatles. 

Kaiken kaikkiaan onnistunut ja komea tapahtuma ja hienoa oli havaita niin monien rakkaan lajimme parissa toimivan tai toimineen osallistuvan.