Kupts-menestys vaisua SM-kisoissa.

5.3.2019

Kuopion pöytätennisseuran pelaajien menestys jäi vaisuksi SM-kisoissa. Tampereella viikonvaihteessa pelatuissa kilpailuissa kahdeksasta seuramme edustajasta ainoastaan Iivari Hartikainen sekä Jyri Pulkkinen selvittivät tiensä jatkoon alkulohkoistaan.

Muiden kuuden pelaajan taival loppui jo alkulohkovaiheeseen. 

Pooli A:ssa Jouni Nousiainen ei löytänyt ihan parasta teräänsä, joka olisi vienyt jatkopeleihin. Etenkin Oulun Tomas Slesar oli tavoitteena voittaa, onhan Jouni hänet aiemmin kyennyt peittoamaan. Nyt Slesar kuitenkin oli kovalla pelipäällä ja otti voiton helposti 3-0 (8, 5, 6). Ykkössijoitetun TuKa:n Roni Kantolan puolustuspeli oli liian kierteistä samoin 3-0 (9, 5, 7) tappio ja kaksinpelit loppuivat siihen. 

Pooli B:stä sen sijaan meni Jyri Pulkkinen jatkoon siidauksen mukaisesti. PT Espoon Arttu Pihkala oli liian vahva (3, 7, 7) mutta TuPy:n Juha Kangas kaatui 3-1 ja jatkokaavio paikka Jyrille. 

Pooli C:ssä Miko Haarala haki tuntumaa uuteen rystykumiinsa. Voitaneen todeta, että vielä saa hieman töitä Miko rystynsä kanssa tehdä. Seuramme kasvatti ja nyt mestaruussarjan kärkiporukassa Tampereen PT 75:ssä pelaava Patrik Rissanen oli suorastaan murhaava avauspelissä (3, 5, 3). Jatkopaikka olisi vaatinut voiton LPTS:n Jorma Lahtisesta, mutta kun Miko pystyi haastamaan voitosta vain kahden ensimmäisen erän ajan, karkasi jatkopaikka myös häneltä.

Pooli E:ssä seuramme puheenjohtaja Olli-Ville Halonen esitti nousujohteisia otteita, eikä jatkopaikka jäänyt lopulta kuin niukan tappion päähän. Lohkon ykkössijoitettu OPT-86:n Mika Sorvisto oli parempi tiukassa kolmieräisessä, mutta todellinen trilleri seurasi PT Espoon Veeti Valastia vastaan. Pienellä erolla Veeti kuitenkin voitti 3-2 (10, -5, 8, -9, 9) ja Olekin jäi rannalle.

Pooli H:sta saimme toisen pääkaavioon jatkajan Iivari Hartikaisen rynnistettyä upeasti lohkovoittoon. Alkutahdit naputeltiin jo ensimmäisessä ottelussa, jossa 1-3 voitto lohkon ykkössijoitetusta PT 75:n Mika Tuomolasta (-6, -7, 9, -11). Toisessa ottelussa myös 1-3 voitto nuoresta espoolaislupauksesta Aleksi Räsäsestä (-10, 1, -6, -7). Viimeinen ottelu PT Helsingin Sami Pyykköä vastaan oli rutiinia, 3-1 voitto siitäkin. 

Pooli I:ssä jäi Aleksi Hyttinen kolmoseksi vastoin sijoitustaan. Yleensä pelit herroja Sami Hattunen (LPTS) ja Toni Pitkänen (PT Helsinki) ovat sujuneet menestyksekkäämmin, mutta nyt tuli käkättimeen kummaltakin. Etenkin 2-0 eräjohdon menetys 2-3 tappioksi Pitkästä vastaan saattoi hieman Allua nyppäistä. 

Pooli J:ssä flunssan tuhnuttama Petter Punnonen jäi parhaastaan. Suorat 3-0 tappiot niin OPT-86:n Pekka Ågrenille kuin TIP-70:n Jussi Mäkelälle eivät jättäneet paljoa seliteltäväksi, mutta ehkäpä terveenä Peten lyönneissä on jälleen eri soundi. Toki yksi lohtuvoitto tuli YPTS:n Vesapekka Riihimäestä.

Pooli L:ssä viimeinen edustajamme Maxim Nesterov sai myös olla tyytyväinen peleihinsä, vaikka jatkopaikkaa ei irronutkaan. Maxi haastoi upeasti etenkin poolin voittaneen OPT-86:n Teemu Oinaan häviten vasta ratkaisuerässä 2-3 (7, 6, -10, -15, 6). Lisäksi yksi oivat ratingvoitto kirjattiin MBF:n Lauri Hakasteesta 1-3 lukemin. 

Jatkokaaviossa Iivarille vastaan Ågren ja Jyrille Slesar. Kuopio - Oulu kamppailu päättyi "tasan." Ågren onnistui lopulta voittamaan leijonan lailla taistelleen ja monipuolisesti pelanneen Iivarin seitsemännen erän myötä 4-3 (11-7, 10-12, 15-13, 7-11, 11-9, 8-11, 11-8). 

Jyri pelasi fiksusti ja etenkin rystypuoleltaan vahvasti kukistaen Slesarin 4-2 (11-9, 6-11, 11-6, 11-5, 6-11, 12-10). Matka neljännesvälieriin jäi kuitenkin vielä yhden oululaisseuran edustajan, Pedram Moradabbasin katkaisemaksi. Nuorempi Moradabbasin veljeksistä suorin 4-0 (12-10, 11-8, 11-7, 11-8) voittoon ja näin ollen viimeinenkin kuptsilainen lauluun kaksarissa.

 

Nelinpelissä saimme kaksi paria pooleista jatkoon. Olli-Ville ja Aleksi hävisivät molemmat nelurinsa poolissa A ja sama kohtalo kävi Iivarille ja Mikolle poolissa B. 

Iloisempi yllätys oli Maximin ja Jounin jatkopaikka kakkosina poolissa C. Voitot Khosravin veljeksistä sekä Juha Kangas / Tomi Penttilästä ovat oikein mainioita parilta, joka "ei odottanut itseltään mitään."                     

D-poolissa Jyri ja Pete ottivat myös maukkaan jatkopaikkaan oikeuttaneen voiton Hattunen / Pitkänen-duosta.

Jounin ja Maxin dubbelit päättyivät paperin ensimmäisessä ottelussa Patea ja Esa Miettistä vastaan 0-3 ja Jyri ja Peten Veeti Valasti / Pihkala kaksikolle. 

Pete osallistui myös sekanelinpeliin MBF:n Elli Rissasen kanssa. Hurjan tiukka taistelu Aleksandra Titievaksaja / Hakaste -paria vastaan tarjosi lopulta niukan ja karvaan 3-2 tappion (9-11, 12-10, 13-11, 6-11, 15-13). 

Näin pelit oli seuramme pelaajien osalta kokonaisuudessaan ohi. Lisää treeniä ja kohti loppukauden tavoitetta nostaa ainakin yksi joukkueemme 1-divisioonaan. 

 

Kilpailutulokset Henkilökohtainen SM