Syyskisat: "Ebony and Iivari"

7.9.2019

M-2000 luokan mitalistit (vasemmalta): Olli-Ville Halonen, KuPTS (I), Elmo Salmela, Nu-Se (II), Markku Halonen, LiPi (III). Kuvasta puuttuu Pertti Hella, TuPy (III)
M-1600 luokan mitalistit (vasemmalta): Juha Akkanen, MPS (III), Aki Miettinen, KuPTS (III), Arto Muinonen, LiPi (I), Juhani Luttunen, Nu-Se (II)
M-1200 luokan mitalistit (vasemmalta): Michal Czinege
M-1000 luokan mitalistit + Kaapo (vasemmalta): Teemu Tiainen, JPT (I), Konsta Koskinen, KuPTS (II), Nakke Koskinen, KuPTS (III), Kaapo Koskinen, KuPTS (IV)

KuPTS:in syyskisat kierteiltiin syyslauantaina valmiiksi. Pääluokassa tutuin seurauksin. Iivari Hartikainen äityi jälleen pitelemättömään pelivireeseen ja kirvoitti jopa pöytätennisseuran musiikkitoimikunnan nimeämään voittajan kunniaksi Stevie Wonderin kappaleen uuteen uskoon: "Ebony ja Iivari."

Musiikkitoimikunta ei kommentoinut syvällisemmin "ebony"-termin merkitystä, mutta oli yksimielisesti sitä mieltä, että Iivari + Luolassa järjestetty pöytätenniskilpailu on aika kova kombo. Jopa kaukoidän vedonvälittäjät kieltäytyivät vedoista kuultuaan miehen heppakunnosta.

Pääluokan muutkin (mitali)sijoitukset olivat isäntäseuran hallussa. Eipä muiden mantujen pelimiehiä luolailu ole kiinnostanut viime aikoina. Jyri Pulkkinen keräsi itsensä kasaan ensimmäisen kierroksen shokkitappion jälkeen (tai tietäjät tietää, ettei se mikään yllätys ollut muuten kuin ratingien mukaan!) Olli-Ville Haloselle ja voitti lopulta loput pelinsä. Miinus - tietenkin - Iivari.

Ole puolestaan sössi todellisen megapäivänä ottamalla lopulta viidennen jatkoilla pataan Petter Punnoselta, joka karisti ainakin viikoksi apinan harteiltaan. Jyri voitti Peten viidennessä, joka voitti Maxim Nesterovin, joka voitti Olen...joka voitti myös M-2000 luokan lopulta parista industrialerästä huolimatta. Nurmeksen Elmo Salmela pelasi menestyksekkään päivän, mutta ei voinut paremmalleen loppuottelussa mitään. Yhden finaalin Elmo kuitenkin hoiteli, sillä M-1800 luokassa palkinto vietiin Nurmekseen Aukusti Kontkasen viiden erän piinaamisesta huolimatta.

1600-luokan voitti tasaista peliä esittävä Savonlinnan Arto Muinonen. Nu-Se:n Juhani Luttunen oli virittänyt 8 danin kisavyönsä parhaaseen kireyteen, mutta jengapalautukset jäivät liian löysiksi tänään, jotta voitto olisi irronnut.

Kaksi alempaa ratingluokkaa tästä oli Jouko "Anttari" Antinojan grassia. Enää ei rystyn pinta ollut lasia, muttei leukakaan. Yksi tappio nykyään MPS:ssä vaikuttavalle näppylämuurille. Antero Kuhmonen todisti, että löytyy heiltäkin lörtsyjen lisäksi muuria Savonlinnassa.

Tonnisissa oli Joensuun Teemu Tiainen ykkönen tripla-Koskisen ottaessa muut sijat.

Muuta: pienien mietintöjen ja osallistujamäärän riittävyyden pohdinnan jälkeen päätettiin kisat järjestää. Ja hyvä niin. Kuopio on varmaankin Itä-Suomen pingiksen suurin keskittymä ja kilpailutoiminnan ylläpito on tärkeää koko maakunnalle. Mutta osallistujia voisi aina olla enemmänkin. Ei taloudellisista syiden vaan enemmänkin ihan lajin itsensä vuoksi. Luola on joillekin vierastettava pelipaikka ja ehkäpä osa äänestää jaloillaan tästä syystä. Toisaalta, myös muita konsepteja on kokeiltu ilman merkittävää positiivista palautusta. Suomeksi sanottuna osallistujamäärää.

Kuopion Pöytätennisseura kiittää kaikkia osallistujia jälleen mukavahenkisestä pöytätennistapahtumasta ja toivottaa kaikki pöytätennisharrastajat jatkossakin tervetulleeksi Kuopioon kisaamaan!

Kilpailutulokset: Kuopion Syyskisat