Olli-Ville Haloselle 40-vuotiaiden SM-pronssia!

28.1.2020

Olli-Ville Halonen pelasi mitalisijalle Tampereella veteraanien Suomen mestaruuskilpailuissa. Yli 200 veteraanipelaajaa koonnut tapahtuma tarjosi muillekin kuopiolaisille hyviä pelejä vaikka mitalit jäivät yhteen.

40-vuotiaiden kaksinpelissä mukana seurastamme oli myös Miko Haarala. Mikon kohtalona oli pudota puolivälierässä loppuotteluun marssineelle TuKa:n Joni Aaltoselle erin 3-1. Sitä ennen Miko oli kuitenkin osoittanut pelitasonsa olevan hienoisessa nousussa voittamalla alkupoolissa paremmin sijoitetun OPT-86:n Markus Perkkiön suoraan 3-0 ja PT 75:n Jarno Virtasen jatkokaavion neljännesvälierässä tiukasti 3-2.

Ole petasi hyvät asetelmat mitalijahtiin jo alkupoolissa ottamalla ennakkoluulottomalla ja itseluottamusta uhkuneella pelillä 3-1 voiton harjoituskaveristaan TIP-70:n Esa Miettisestä. Tämä voitto takasi suoran pääsyn puolivälierään, jossa vastaan tulleella HIK:n Elmo Räsäsellä ei paljon peliin ollut muuta annettavaa kuin pallojen nouto peliaitauksen perältä Olen piiskojen viuhuttua ohi oikealta ja vasemmalta.

Välierässä oli ehkäpä mitalin varmistuttua pahin nälkä ohi ja peli oli hivenen liian epätasaista, jotta Wegan Lari Ikosen olisi pystynyt täysin haastamaan. Tappio 1-3 erin lopulta mestariksi pelanneelle Ikoselle ei kuitenkaan ollut kehno suoritus.

Miko pääsi myös osallistumaan 45-vuotiaiden luokkaan ensimmäistä kertaa. Ensin kaatui vaivattomasti HIK:n Stefan Långström, mutta jatkossa OPT-86:n Mika Sorviston rutiini oli liikaa. 3-0 tappio vaikka etenkin toisessa erässä Miko pelasi hyvin ja erävoitto oli haarukassa.

50-vuotiaiden luokassa Juha Kuljun pelit tyssäsivät ilman otteluvoittoja jo alkupooliin. 55-vuotiaissa kävi samoin. Kari Punnonen otti yhden alkupoolivoiton, mutta jatkopaikka jäi saavuttamatta.

60-vuotiaissa mukana meikäläisistä oli Pekka Niskanen. Pekka saalis oli kaksi voitettua erää MPS:n Juha Akkaselta. Viisi vuotta vanhemmissa tulos oli parempaa kun Pekka voittamalla takavuosien Suomen mestari Tapio Penttilän varmisti jatkopaikan poolikakkosena. Teuvo Hytönen myös mukana tässä luokassa, mutta kolme ottelua alkulohkossa eivät kahta erävoittoa enempää tuoneet Teukalle hytisteltävää. Jatkokaaviossa Pekka otti makean revanssin Akkasesta, mutta puolivälierässä ei LPTS:n Teuvo Nisulaa vastaan ollut mahdollisuuksia.

Teukka osallistui myös 70-vuotiaisiin. Takavuosien mestarismiehet PT-Helsingin Håkan Nyberg ja MBF:n Peter Eriksson eivät olleet yllätettävissä edes erän vertaa.

Nelinpelipuolella Miko ja Ole lähtivät mitaliodotuksin 40-vuotiaiden nelinpeliin. Neluri oli kuitenkin tahmeaa koko ajan. Ensin tuli lohkossa yllätystappio PT 75:n Jarno Virtaselle ja HUT:n Olli Ropposelle ja jatko-ottelussa "jäätiin täysin telineeseen" PT 75:n Tommi Sidoroffia ja OPT-86:n Markus Perkkiötä vastaan. Teuvo ja Pekka pelasivat 60-vuotiaiden nelinpelissä ja saavuttivat yhden voiton KoKu:n Börje Strömistä ja Bo-Erik Herrgårdista.

Pelkästään nelinpelipuolelle ilmoittautunut Pertti Rissanen pelasi OPT-86:n Lasse Vimparin parina. Alkupoolissa kakkossija takasi paikan jatkokaaviossa, joka aukesi mukavan pitkälle. Ensin selkeä voitto Lahden Esa Karhunen / Nisula-kaksikosta. Sitten tie puolivälieriin helpottui LrTU:n Esa Kallion ja PT 75:n Mika Tuomolan annettua luovutusvoitto jo ennen ottelua. Mitaliin ei eväät riittäneet, kiitos Stan Muinosen ja Oliver Kivelän, tuon jo mykkäelokuvista tutun legendaarisen pöytätenniskaksikon.

Näin pelailtiin Tampereen upeassa Tesoman palloiluhallissa. Ensi vuonna kenties toisaalta. Olli-Villen mitalikuva lisätään heti kun Pertti osaa sen seuran toimitukseen lähettää.

Kilpailutulokset: Veteraani-SM