Luolakisat jälleen mitelty.

2.2.2020

Kuopion pöytätennispyhätössä, tutusti Luolassa lyötiin jälleen perinteinen Luolakisat-kilpailu lauantaina.

Pieniä, mutta positiivisia pulmia järjestäjälle aiheutti odotettua suurempi osallistujamäärä, jonka myötä osa pooleista venyi hieman pitkiksi. Pöytämäärässä oltiin hivenen säästetty (8 kpl) pelitilan maksimoimiseksi, mutta jälkiviisaana olisi yksikin lisäpöytä auttanut pahimpaan ruuhkaan. Kaikissa luokissa löydettiin kuitenkin paremmuus ihan "immeisten aikaan" ja viimeisimmätkin toivotettiin turvalliselle kotimatkalle noin iltaseitsemän tienoilla. 

Kisajärjestäjänä oli todella miellyttävää nähdä useita junioriosallistujia ja myös useampi naispelaaja. MPS:n nuoret leidit Päivi Kinnunen ja Pia Paakkulainenkin tulivat muistelemaan vanhoja muistoja luolasta ja huomasivat että pukeutumis- ja peseytymistilatkin ovat vain järjestelykysymys. 

Pääluokan voitto jäi tälläkin kertaa isäntäseuralle. Jyri Pulkkinen pääsi korjaamaan kalakukon tunkiolta kun pahimmat kilpakumppanit olivat joko musisoimassa, hulinoimassa tai sitten vaan huolehtimassa kisojen läpiviennistä. Kakkoseksi kiilasi Aukusti Kontkanen, joka tylsytti Maxim Nesterovin kolmanneksi. 

Maxi oli kuitenkin vallan eri vauhdissa M2000-luokassa. Poolista loppuotteluun erätappioitta ja luokkavoittokin ainoastaan yhden erän hävinneenä Halexin Mikael Bäckmanille. Luokan yllättäjänä semiin selvinnyt Anna Gavrilova (Pe-To) joka nappasi Maximin perässä poolin kakkossijan. 

Täten ei niinkään yllättänyt Annan voitto M1800-luokassa. Hänen suoraviivainen rystypelinsä etenkin oli erittäin vahvaa ja loppuottelussa tylsytti täysin IPT-94:n Selma Suikkasen, joka puolestaan oli tappavan terävillä kämmenlämäreillä edennyt loppuotteluun. Pakko reportterin ihailla, kuinka helponnäköisesti nämä molemmat neidit osaavat pelata tehokkaasti vastustajansa tappioon. 

Tonnikuussatasten voitto luiskahti Savonlinnaan, kun norpan notkeasti spinnannut Jouni Koskela pyöräytti viisieräisessä loppuottelussa Haukiputaan Heiton nuoren lupauksen Sisu Vahtolan

M1400-luokasta Peräseinäjoelle tuli viemisiksi toinen luokkavoitto Esa Walliuksen kaadettua MPS:n näppylävelho Jouko Antinojan

Tässä kohtaa sitten pienet spesiaalihehkutukset. M1200-luokan voitti isäntäseuran Ville Hyvärinen. Nuorimies otti toisessa kilpailussa peräjälkeen luokkavoiton ja rating sen kuin nousee. Pahat vaihtelevat syötöt, viiltävät kämmensivallukset yhdistettynä varmaan rystypalauttamiseen on toimiva kombo. Kun Ville ei kuitenkaan lue tätä, toivotetaan jäbälle vaan rutkasti lisää treeni-intoa! 

Tonnisissa oli osallistujat lähes kaikki junioreita. Linnan Pingiksen Eemeli Teerimäki otti luokkavoiton kaatamalla Haukiputaan nuoremman Vahtolan veljeksistä, Otson...

...joka kuitenkin otti luokkavoiton kotiinviemiseksi hänkin voittamalla junioriluokan! 9-vuotias poika ja todella lupaavaa pelailua hänelläkin. 

Siinäpä sitä lyhykäisyydessään. Konsepti tuntuu toimivan ja Luolassa on ainakin järjestäjän vinkkelistä aina mukava järjestää pöytätenniskilpailuja. 

Kuopion Pöytätennisseura kiittää pelaajia ja kaikkia kilpailun toteuttamiseen osallistuneita tahoja. Syksyllä jatketaan! 

Kilpailutulokset: Kuopion Luolakisat