Veteraani-SM pelattu: Viisi puolivälieräpaikkaa eivät riittäneet mitaliin.

7.9.2021

Viikonvaihteessa läiskittiin viime kaudelta koronarajoitusten vuoksi järjestämättä jäänyt Veteraanien SM-kilpailu. Lahden messukeskuksessa käydyt kokeneemman kaartin karkelot keräsivät jälleen pitkälti toistasataa osallistujaa mukaan.

Kuopiolaispanoksen toivat peleihin tällä kertaa Miko Haarala ja Olli-Ville Halonen. Kumpikin pääsivät arvosanaan "tyydyttävä" pelaten itsensä jatkopeleihin niin kaksinpeliluokissaan M-40 ja M-45 sekän nelinpelissä. Jokaisessa luokassa pelit päättyivät harmittavasti puolivälierävaiheessa. Miesten 40-vuotiaissa Miko pelasi lohkokakkoseksi hävittyään lohkoykköselle Tampereen Mika Tuomolalle viidennessä erässä täpärästi 10-12. Jatkokaaviossa pelit loppuivat luokan voittaneelle TuKa:n Joni Aaltosen oltua parempi niin ikään viisieräisessä. Vielä lähempänä oli O-V, joka oli jo 9-2 johdossa Tuomolaa vastaan (lisäksi 2-1 eräjohdossa) mutta se pienen pieni armolaukaus jäi piippuun ja tamperelainen kiipesi rinnalle ja ohi. 

45-luokassa O-V voitti ensin aiemmin Kuopiossakin harjoitelleen Akeem Adewolen selväsi, mutta putosi yhtä selvästi Aaltoselle. Miko hoiteli ratingin valossa yllätysvoiton Turun Juha Äänismaasta, mutta loistava mitalisauma jäi käyttämättä 1-3 tappiolla Pietarsaaren Halexin Fredrik Forsbackalle. Forsbacka oli ehkä elämänsä iskussa voittaen peräti viisi kultaa!

Nelinpelissä Haarala/Halonen jäivät tahraksi paperilla Aaltosen ja Forsbackan ollessa vahvempia. 

Kauden 2021-22 Veteraani-SM-kilpailut pelataan jo tammikuun 2022 lopussa Tampereella.