Kuka on Marina Donner?

14.9.2021

Johan Pettersson ja Marina Donner poseeraavat tässä vielä 2019 sekanelinpelin Suomen mestareina.
Johan Pettersson ja Marina Donner poseeraavat tässä vielä 2019 sekanelinpelin Suomen mestareina.

Moni varmaan hieraisi silmiään nähdessään viikonvaihteen henkilökohtaisten Suomen mestaruuskilpailuiden tulokset. Naisten kaksinpelin voittaja Marina Donner, KuPTS. Kuka ihmeen Marina Donner, saattaa moni jopa oman seuran jäsen kysyä.

Seuraamme Marina ja hänen harjoituskumppaninsa Johan Pettersson siirtyivät tälle kaudelle. Donner pelasi viime kauden mestaruussarjaan nousseen Turun Kaiun riveissä, mutta ei halunnut pelata miesten mestaruussarjaa, joten seurasiirto KuPTSiin sopi molemmille hyvin. Koronan sotkettua kilpailukuvioita, Pettersson ei pelannut lainkaan viime kaudella Suomen puolella kilpailuotteluita, joten hänenkin siirtonsa toteutui vaivattomasti. 

Marina Donner on syntynyt Mustanmeren rannalla Venäjällä. Vain 15-vuotiaana hän muutti Ruotsiin Kiirunaan saadakseen parempaa harjoitusta matkalla kohti unelmaansa ammattipöytätennispelaajasta. Kiirunassa vierähti viisi vuotta jonka jälkeen hän muutti Tukholmaan. Marina pelasi Ruotsissa naisten pääsarjassa Elitserienissä yhteensä 12 kautta Kiirunassa, Tukholmassa ja Jönköpingissä. Saavutuksiakin luonnollisesti länsinaapurissa tuli. Lukuisista mitaleista arvokkaimpana tuli sekanelinpelin Ruotsin mestaruus. 

Tukholmassa Marina tapasi myös tulevan aviomiehensä ja päätettyään lääketieteen opintonsa päättivät he muuttaa miehensä kotiseudulle Ahvenanmaalle. Marina on ollut päätöksestä todella onnellinen. Maarianhaminassa lääkärinä työskentelevän Donnerin perhe on sittemmin kasvanut kahdella lapsella. Marina on "harjoitteluaddikti" sillä pöytätenniksen jäätyä Ahvenanmaalla hivenen vähemmälle, on hän harjoitellut ja kilpaillut triathlonissa. Triathlonissa on suoritettuna yksi täysmittainen ja useampi puolimittainen kilpailu! 

Marina ja Johan osallistuivat ensimmäisen kerran Suomen mestaruuskilpailuihin 2019. Ensi kerta ei ollut lainkaan huono, sillä tuloksena oli sekanelinpelin kulta, sekä kaksinpelin hopea että nelinpelin pronssi. Ja nyt siis mitaliputki jatkui erinomaisena kun naisten kaksinpelimestaruuden lisäksi napsahti nelinpelihopeaa yhdessä Katja Kohosen kanssa.

Marina odottelee innolla pääsevänsä edustamaan uutta seuraansa myös miesten I-divisioonassa. Vielä Kuopion osaturnaukseen ei Marina (eikä Johan) saavu hankalien kulkuyhteyksien ja aikataulujen sovittamisvaikeuksien vuoksi, mutta useammassa turnauksessa heidät tullaan näkemään joukkojamme vahvistamassa!