KuPTSille suurmenestys SM-kisoissa: Marina Donner triplamestariksi!

7.3.2022

Naisten kaksinpeli
1. Donner Marina, KuPTS
2. Kirichenko Anna, PT Espoo (ei kuvassa)
3. Titievskaja Aleksandra, PT Espoo ja Oksanen Jannika, LPTS
Naisten kaksinpeli 1. Donner Marina, KuPTS 2. Kirichenko Anna, PT Espoo (ei kuvassa) 3. Titievskaja Aleksandra, PT Espoo ja Oksanen Jannika, LPTS
Sekanelinpeli
1. Donner Marina/Pettersson Johan, KuPTS/KuPTS
2. Titievskaja Aleksandra/Laane Lauri, PT Espoo/TIP-70
3. Oksanen Jannika/Tennilä Otto, LPTS/PT 75 ja Rissanen Elli/Kontala Aki, MBF/Wega
Sekanelinpeli 1. Donner Marina/Pettersson Johan, KuPTS/KuPTS 2. Titievskaja Aleksandra/Laane Lauri, PT Espoo/TIP-70 3. Oksanen Jannika/Tennilä Otto, LPTS/PT 75 ja Rissanen Elli/Kontala Aki, MBF/Wega
Naisten nelinpeli
1. Donner Marina/Kirichenko Anna, KuPTS/PT Espoo
2. Heljala Anni/Titievskaja Aleksandra, Por-83/PT Espoo
3. Eriksson Pihla/Rissanen Elli, MBF/MBF ja Girlea Maria/Kellow Ella, TIP-70/TIP-70
Naisten nelinpeli 1. Donner Marina/Kirichenko Anna, KuPTS/PT Espoo 2. Heljala Anni/Titievskaja Aleksandra, Por-83/PT Espoo 3. Eriksson Pihla/Rissanen Elli, MBF/MBF ja Girlea Maria/Kellow Ella, TIP-70/TIP-70

Kuopion Pöytätennisseuran Marina Donner oli Suomen mestaruuskisojen mestaruusmagneetti. Donner voitti Helsingin Ruskeasuolla pelatussa kotimaan arvokisassa peräti kolme Suomen mestaruutta.

Naisten kaksinpelissä Marina löi loppuottelussa PT Espoon Anna Kirichenkon erin 4-2 (9-11, 11-4, 15-13, 7-11, 11-3, 11-4).

Toisen mestaruutensa Donner saavutti naisten nelinpelissä yhdessä kaksinpelin loppuotteluvastustajansa Kirichenkon kanssa.  Anni Heljala (Por-83) ja Aleksandra Titievskaja (PT Espoo) taipuivat finaalissa suoraan 3-0 (11-8, 11-6, 11-8).

Eikä kultamitalisade niin Marinalle kuin seurallemme rajoittunut vielä tähän, sillä myös sekanelinpelistä tuli se kirkkain mitali. Johan Petterssonin kanssa Donner nuiji Titievskajan ja Lauri Laanen (TIP-70) 3-0 (11-9, 11-7, 14-12).

Loistavaa, kolme luokkaa ja kolme SM-kultaa! Tällä kertaa kaikki toimi – sekä pää että kroppa. Urheilijana voin vain todeta, että kyllä voittaminen on mukavaa, Marina totesi kisojen jälkeen. 

Muista kuopiolaisten suorituksista jäi hieman vähemmän käteen. Johan Pettersson pääsi alkupoolistaan kakkosena jatkoon, mutta jatkokaaviossa PT 75:n Miikka O´Connor oli parempi erin 4-1. Petter Punnonen jäi alkulohkoonsa hävittyään kolme otteluaan. 

Miesten nelinpelissä Johan oli parinaan TuKa:n Joni Aaltonen hienosti puolivälierissä. Mitalisija jäi kuitenkin harmittavasti haaveeksi PT Espoon isä-Mikan ja poika-Aleksi Räsäsen oltua vahvempia niukasti 3-2 erin. Myös Petter pääsi alkupoolista jatkoon yhdessä PT Helsingin Toni Pitkäsen kanssa, mutta arpa oli karu, sillä nelinpelimestaruuden lopulta voittaneet Kosken Kaiun Sam Khosravi ja Alex Naumi leipoivat 3-0 voiton.

Muina huomioina todettakoon, että miesten kaksinpelissä vaihtui mestari kotimaan pöytiä vuosia hallinneen Benedek "Pentti" Oláhin jäätyä pois päällekkäin sattuneen kansainvälisen kilpailun vuoksi. Uusi Suomen mestari on ehkä odotetustikin maamme kakkospelaaja KoKa:n Alex Naumi. Miesten nelinpelistä tuli myös yksi mitali kuopiolaisen pöytätenniskoulun kasvatille kun jo vuosia tamperelaista PT 75-seuraa edustanut Patrik Rissanen pamautteli pronssia yhdessä OPT-86:n Mika Sorviston kanssa. 

KUOPION PÖYTÄTENNISSEURA ONNITTELEE SUURESTI MARINAA, JOHANIA SEKÄ PATRIKIA!

 

Tulokset: Henkilökohtaiset SM-kilpailut 2022