KuPTS taisteli junnuässämeissä

24.3.2022

Kuopion Pöytätennisseura ei yltänyt mitaleille 13- ja 15-vuotiaiden junioreiden Suomen mestaruuskisoissa. Oulussa pelatuissa kisoissa nähtiin kuitenkin kuopiolaisittain lupaavia otteita ja kotiin tuotiin arvokkaan kokemuksen lisäksi myös useita voittoja!

Lauantai-aamuna aloitettiin 13-vuotiaiden joukkuekilpailujen karsintapooleilla. Lohkoja oli kolme, ja jokaisessa oli kolme joukkuetta. Lohkojen ykköset ja kakkoset menisivät pääkaavioon ja lohkokolmoset pelaisivat consolationissa.

KuPTS kohtasi oululaisen järjestäjäseuran OPT-86 2- ja OPT-86 5-joukkueet. Ensin mainitulle tuli tappio 0-3 lukemin, mutta jälkimmäinen kaatui upeasti samoin lukemin. Jatkokaaviossa PT Jyväskylä oli kuopiolaisia vahvempi selkein 3-0 voitoin. 

15-vuotiaiden joukkuekilpailussa tasoerot korostuivat edelleen kuopiolaiskolmikon Noel Kokkonen, Samu Niskanen ja Konsta Leppänen saadessa vastaan vanhempia ja kokeneempia pelaajia. PT Espoo ja OPT-86 3 olivat selkein 0-3 lukemin kovempia. Consolation-vaiheessa kuitenkin pojat nappasivat jo hyvin voittojakin ja haastoivat tosissaan Ylivieskan YPTS:n otteluvoitosta. Lopulta ylivieskalaiset olivat 3-2 voitoin parempia, mutta Noel ja Konsta ottivat henkilökohtaiset voitot ja Samukin taipui äärimmäisen niukasti viimeisessä pelissä erin 2-3. Toisessa ottelussa Turun Pyrkivä oli sen sijaan kovempi suorin 0-3 voitoin. 

Henkilökohtaisessa luokassa 13-vuotiaissa Noel oli ainoa pojista, joka kykeni alkulohkossaan otteluvoittoon. Yksi voitto (OPT-86:n Emil Oikarisesta) ei kuitenkaan riittänyt jatkokaavioon. 

Consolation-kaaviossa oli kuitenkin vakuuttavampaa. Konsta eteni aina finaaliin voittamalla ensin seurakaveri-Noelin tiukasti viisieräisessä, sitten YPTS:n Tito Haakin myös 3-2 ja OPT-86:n Otto Ruonaniemen 3-1 erin. Lopulta Haukiputaan Heiton Otso Vahtola oli muurina voittotaipaleella 3-0 erin. 

15-vuotiaiden kaksinpeliluokassa ei pojat listanneet voittoja, mutta tämä sen kuin vaan lisännee treeni-intoa ja sitä kautta ne tuloksetkin tulevat jatkossa paranemaan.

Tulokset: 13-15 SM_19.-20.3.2022_Ottelukaaviot.xls