Kuopiolaisjoukkueet varamiehisinä divisioonaotteluissa

28.11.2022

Kuopion Pöytätennisseuran joukkueet olivat kovan paikan edessä lauantaisissa divisioonapeleissään. Ykkösjoukkue joutui rimpuilemaan kaksimiehisenä ykkösdivisioonaa Tampereella ja kakkosjoukkue isännöi varsin varamiehisenä kotiturnausta Kuopiossa.

Edustusjoukkueemme osallistui kauden kolmanteen osaturnaukseen Tampereella lopulta vain kahden pelaajan (Iivari Hartikainen ja Olli-Ville Halonen) voimin. Ennakkoon oli tiedossa että ykköspelaaja Aleksi Hyttinen on estynyt osallistumasta, mutta kun vielä Petter Punnonen putosi sairastumisen vuoksi kelkasta, kävi selväksi, ettei kovin suuria menestyksiä ollut vajaamiehityksellä tiedossa.

Tehtiin mitä voitiin. Ensimmäisessä ottelussa sarjaa johtava hankolainen HIK jyräsi selkeän 5-0 voiton. Tikaria haavassa kääntelivät vielä viime kaudella seuraamme edustaneet Marina Donner ja Johan Pettersson. Donner päihitti molemmat meikäläiset ja Pettersson Iivarin. Yhden luovutusvoiton lisäksi Christian Mattsson voitti Olli-Villen.

Toisessa ottelussa päästiin jo voittojen ja pisteen makuun. PT Helsinki kääri lopulta 3-4 voiton, mutta kaksi helsinkiläisten voitoista oli siis luovutusvoittoja ja myös nelinpelissä olivat Anton Mäkinen ja Toni Pitkänen etevämpiä. Iivari voitti molemmat kaksinpelinsä (Pitkänen ja Jouko Mikkola) sekä Ole toisen (Mikkola) häviten Mäkiselle.

Turnaus päätettiin lopulta mukavasti 4-3 voittoon PT Espoon kakkosjoukkueesta. Iivari oli jälleen iskussa voittaen molemmat kaksinpelinsä ja Olli-Villekin sivalteli hyvän 3-0 voiton Meelis Kärneristä. Kun vielä ottelun päättäneessä nelinpelissä kaatuivat tiukassa viisieräisessä Huy Chau ja Lassi Lehtola, saatiin lähteä kotimatkalle hyvin mielin ja kolmen pisteen lisäyksellä pistepussiin.

Kolmen turnauksen jälkeen edustusjoukkueemme on sarjassa sijalla kuusi yhdellätoista pisteellä.

Kakkosen kotiturnaus puolustustaistelua

Sen helpompaa ei ollut kakkosjoukkueemme puhde 2. divisioonan D-lohkon kotiturnauksessa Luolassa. Jo ennakkoon oli tiedossa aiemmassa turnauksessa pelanneiden Jyri Pulkkisen ja Maxim Nesterovin poissaolo. Jouni Nousiainen oli toki kokoonpanossa kuten myös ainoana edellisenkin turnauksen pelanneista Aukusti Kontkanen. Miko Haarala oli saatu maaniteltua osallistumaan, mutta Mikokin joutui antamaan peleille luovutusvoiton sairastumisen vuoksi. Pikakomennuksella kolmosmieheksi suostui Juha Kulju. Vaikka tämä sarjataso osoittautui ehkä turhan kovaksi ”Rainerille” oli upeaa nähdä, että hän tarttui härkää sarvista ja pelasi hienosti läpi päivän.

Tarkemmin luolan peleihin menemättä tulokset KuPTS 2:lla olivat seuraavat: KuPTS 2 – OPT-86 5 (Oulu) 1-5, KuPTS 2 – Halex 2 (Pietarsaari) 5-2, Halex – KuPTS 2 5-1, OPT-86 4 – KuPTS 2 4-3.

Kakkosjoukkueemme jäi niukkaakin niukemmin yhdellä pisteellä ulos ylemmästä jatkosarjasta. Täten kausi jatkuu kevät puolella alemmassa jatkosarjassa. Mikäli yhtään saadaan paras kokoonpano tuleviin turnauksiin, on sarjapaikan varmistaminen selkeä tavoite.

 

Tarkemmat tulokset, sarjataulukot yms:

1. divisioona: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=272

2. divisioona: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=22&lohko=2D&kausi=2223