KuPTS isolla joukkueella mukana juniorien SM-kisoissa.

21.3.2023

Toivo Halmepuro pelin tuoksinnassa.
Toivo Halmepuro pelin tuoksinnassa.
Noel Kokkosen tyylinäyte.
Noel Kokkosen tyylinäyte.
Konsta Leppänen tarkkana. Noel seuraa taustalla.
Konsta Leppänen tarkkana. Noel seuraa taustalla.
Niko Hämäläinen ahtaalla tässä erässä.
Niko Hämäläinen ahtaalla tässä erässä.
Elmeri Räsänen menossa kohti voittoa.
Elmeri Räsänen menossa kohti voittoa.
Samu Niskanen haastaa tiukasti.
Samu Niskanen haastaa tiukasti.

Kuopion Pöytätennisseura osallistui peräti kahden joukkueen eli kuuden pelaajan voimin viikonloppuna Helsingissä pelattuihin juniorien SM-kilpailuihin. Vaikka mitalit vielä matkasivat toisaalle, osoittivat junnumme että tulevaisuudessa Kuopiostakin voi menestyjiä jälleen tulla.

Seurastamme kisoissa pelasivat Samu Niskanen, Noel Kokkonen, Konsta Leppänen, Toivo Halmepuro, Elmeri Räsänen sekä Niko Hämäläinen. 

13-vuotiaiden kaksinpelissä kaikki pojat saavuttivat alkupooleissaan voittoja ja monesti myös paremman ratingin vastustajista. Pooleista jatkoon pääsivät Samu (lohkoykkösenä puhtaalla pelillä!), Noel (lohkoykkösenä puhtaalla pelillä!), Konsta (lohkoykkösenä puhtaalla pelillä!) sekä lohkokakkosina Toivo ja Niko. Elmeri jäi poolinsa kolmoseksi, mutta yksi kaksinpelivoitto taskuun.

Jatkokaaviossa Samu putosi ehkäpä vähän yllättäenkin Oulun Aapo Åvistille. Muut pojat joutuivat pelaamaan keskinäisiä: Niko voitti Konstan 3-1 ja Toivo Noelin 3-0. Kvartassa Niko oli aseeton Oulun Luka Oinasta vastaan mutta Toivo taisteli kiivaasti pääsystä mitalipeleihin. MBF:n Sisu Sammalkorpi vei lopulta tiukan taiston 3-2 erin. 

15-vuotiaiden kaksinpelissä oli mukana jo vanhempia ja rutinoituneempia pelaajia, joten tasokin oli luonnollisesti kovempi. Samu pelasi kuitenkin kahden otteluvoiton myötä itsensä jatkopaperille. Myös Noelille ja Toivolle yhdet mallikkaat voitot alkupoolissa. Samulle jatkokaaviossa vastustajaksi asettui 13-vuotiaiden kaksinpelimestari TIP-70:n Jimi Koivumäki joka oli kovempi 3-0 erin. 

Pojat treenailivat viime viikolla luolalla myös nelinpeliä näitä kisoja kenties silmällä pitäen. Samu ja Toivo voittivatkin ensimmäisen ottelunsa mutta toisessa matsissa Jyväskylän Mihai Girlea ja Patrik Södergård olivat 3-0 parempia. Noel ja Konsta pelasivat myös hurjan tiukan matsin helsinkiläis-porilaista paria vastaan, mutta 9-11 viidennessä erässä jäi pojille lopulta tulokseksi. Kolmas parimme Niko ja Elmeri eivät voineet jyväskyläläisille vastustajilleen asettaa spinnejä rattaisiin vaan putosivat 3-0 jatkosta. 

Joukkuekisassa pojat osallistuivat sekä 13- että 15-vuotiaiden joukkuekilpailuun. 15-vuotiaiden kisassa ei pojillamme oikein ollut palaa. Sekä ykkös- että kakkosjoukkue jäi ilman kokonaisvoittoa eikä yksittäisiä otteluvoittoja herunut. 

13-vuotiaissa menestys oli odotetustikin parempaa. Ykkösjoukkueemme (Samu, Noel, Konsta) hoitelivat 3-0 PT Jyväskylä 2:n ja TIP-70 2 kaatui 3-1. Kakkosjoukkueemme (Toivo, Niko, Elmeri) selvisi myös jatkokaavioon yhdellä joukkuevoitolla ja -tappiolla. Ensin OPT-86 oli parempi 3-1 (Toivolle kavennusvoitto) mutta pojat ottivat hienon 3-0 voiton PT Espoosta. 

Jatkokaaviossa kakkosjoukkueellamme ei ollut mahdollisuuksia TIP-70 ykköstä vastaan, mutta ykkösemme pelasi taisteli todella mitaleille pääsystä PT Jyväskylää vastaan. Samu ja Konsta pystyivät molemmat voittamaan Aapo Lehtisen, mutta etenkin Lenni Kemppainen osoittautui toistaiseksi liian kovaksi peluriksi voittaen sekä Samun että Konstan. 

Näin ollen jäätiin vielä niukasti ulos mitaleilta, mutta suunta on oikea ja kova ja laadukas treeni tulee näkymään tuloksissa ennen pitkää myös ihan SM-kisasaralla. 

KILPAILUTULOKSET: JUNIOREIDEN SM