Juniorit kahmivat mitaleja Jyväskylän vappukisoista

4.5.2023

Jyväskylässä vappuviikonloppuna pelatuissa kilpailuissa nähtiin keltamustaa väriyhdistelmää niin pelikentällä kuin palkintojenjaossa. Seuramme osallistui viiden junioripelaajan voimin kisoihin ja jokainen selviytyi ainakin kertaalleen mitaleille.

Kaksipäiväisissä kisoissa lauantain luokista pojat osallistuivat M-1200 ja Juniorit-luokkiin. 

1200-luokassa Konsta Leppänen sekä Samu Niskanen selvittivät alkupoolinsa tappioitta (Konstalle hieno ratingvoitto SeSi:n Vesa Repetistä!) ja Niko Hämäläinenkin kahdella voitolla poolikakkosena. Alkupooliin jäivät kovasta tsempistä huolimatta Toivo Halmepuro ja Elmeri Räsänen. 

Jatko-cupissa alkupoolissa Samun yllättämäksi tullut Jyväskylän Klaus Petritsch pudotti Konstan 3-1 erin. Kaavion alaosassa Samu antoi myös Repetille kyytiä suorin 3-0 erin ja Niko voitti viisieräisessä Jyväskylän Antti Mäntylän. Näin ollen Samu ja Niko kohtasivat semissä jäsentenvälisessä. Samu tällä kertaa suorin erin vahvempi ja loppuotteluun. Finaalissa Petritsch oli saanut pelin hieman terävämpään iskuun ja vaikka Samu tosissaan haastoi, ei alkupoolin voitto toistunut vaan niukan 3-2 tuloksen myötä hopeaa. 

M-1000-luokassa alkupooleista jatkoon pääsivät Niko, Elmeri ja Konsta. Toivo otti erän molemmissa otteluissaan, mutta jatkopaikkaan tarvittavaa otteluvoittoa ei tällä kertaa tullut. Samu jäi Nikon ja Jyväskylän Olavi Moilasen kanssa tasavoittomäärän myötä tulleen eräerovertailun uhriksi ja ulos mitalipeleistä. Elmeri voitti hienosti kolmossijoitettuna poolinsa puhtaasti (myös Konstan). Jatkokaaviossa lisää jäsentenvälisiä: Niko ja Konsta kohtasivat panoksena mitalisija. Tällä kertaa Niko jatkoon 3-1 erävoitoin. Elmeri puolestaan pääsi alakaaviossa hyvän alkulohkopelailun myötä suoraan semiin, jossa jyväskyläläisten keskinäisestä voittajana selvinnyt Moilanen vastaan. No, kävipä sitten sillai metkasti että Niko kierteili Turun Pyrkivän Mika Kolin semissä ulos neljässä erässä ja Elmeri otti taisteluvoiton Moilas Olavista, joten loppuottelussa kaksi kuptsilaista! Luokkavoitto Nikolle 3-0 (joskin erittäin tasaisten erien myötä!)

Junioreissa kaikki pelaajamme pääsivät alkupoolista jatko-otteluihin. Konsta tykitti jälleen pooliykköseksi kolmella voitolla Nikon kompatessa kahdella. Elmeri, Toivo ja hivenen yllättäen Samukin kakkosina myös jatkoon. Jatkopaperilla ensimmäisen kovan yllätyksen valmisteli Elmeri pudottamalla ykkössiidatun KoKu:n Emil Arvolan 3-1 erin. Samu ja Konsta väänsivät viisieräisen keskenään mitalipelipaikasta (lopulta Samu 3-2 voittajana) ja Niko jatkoi myös hienoa päiväänsä ottamalla voiton Mikkelin Veeti Halisesta (joka oli alkupoolissa voittanut Samun). Ainoastaan Toivo jäi kvarttaan kovasta viisieräisestä tsempistä huolimatta Jyväskylän Olavi Moilasta vastaan. Samainen Olavi oli kantona myös Nikon finaalipolulla, sillä jälleen tiukasta viisieräisestä voittajana poistui jyväskyläläinen. Toisessa välierässä Samu pudotti 3-0 Elmerin (joskin tiukoin erin). Loppuottelussa ei niin kovin yllättäen päädyttiin pelaamaan kaikki erät, mutta ilahduttavasti ei kahden jälkeen tullutkaan kolmatta vaan Samu rouhi lopulta voiton ja kuittasi kisojen junioriluokan nimiinsä! 

Sunnuntaina vuorossa olivat M-1100 ja M900 luokat. Ensimmäisessä kovimmasta tempusta alkupooleissa vastasi lauantaista sisuuntunut Toivo (joka ainoana jäi mitaleitta lauantaina): 3/3 voittoa, mukaanluettuna jäsentenvälinen Samua vastaan! Toki myös Konstalle sama tulos A-poolissa. Tässä kohtaa Elmerillä, Nikolla ja Samulla hieman mollivoittoisempi luokka, 1 otteluvoitto kullekin ja siirtyminen kannustusjoukkoihin. Tämä luokka jäi hieman yllättäenkin lopulta ainoaksi, jossa luolan taiturit eivät yltäneet mitaleille. Niin Konsta kuin Toivokin pistivät kaikki kikkakolmosetkin peliin, mutta niin vaan viisieräiset pullahtivat vastustajille (Janne Kauppinen YNM ja Olavi Moilanen PT Jyväskylä). 

M-900-luokassa tuli sitten Toivon vuoro ottaa omansa. 3/3 myös tässä alkupooli. Siinä kaatui myös jo muutaman kerran yllä mainittu Olavi M. Jatkoon myös kakkosina Konsta, Samu ja Elmeri. Ainoastaan Niko putosi jäätyään poolinsa kolmoseksi. 

Luokkamestaruus jäi tällä kertaa ottamatta. Siitä huolen piti isäntäseuran Ari Torpström. Hän pudotti vuorotellen kaikki meikäläiset. Ensin taipui Samu 3-1 erin. Seuraavaksi jälleen tiukka vääntö Toivoa vastaan (joka oli pudottanut Elmerin keskinäisessä), mutta tuttu juttu: 1-3 tappio Toivolle. Mitali kuitenkin! Ei kahta ilman kolmatta. Hienosti kaavion alapuolelta loppuotteluun pari jyväskyläläistä matkalla pudottaen noussut Konsta pommitti kämmentappoja minkä pystyi mutta lopulta joutui hänkin taipumaan viidennen erän jälkeen hopealle. 

Kuitenkin kokonaisuutena pojilta aivan valtavan hieno kisa! Jokainen jäbä mitaleille, pari luokkavoittoa ja useampi kova yksittäinen otteluvoitto. Kiitos myös Leppäsen Juhalle jokapaikanhöyläämisestä! 

KILPAILUTULOKSET JYVÄSKYLÄN VAPPUKISAT:

Lauantai

Sunnuntai