Kuopioon kolme pronssia DE-luokkien SM-kilpailuista!

19.9.2023

Niko Hämäläinen pronssilla. Kuva lainattu SPTL:n sivuilta / POR-83
Niko Hämäläinen pronssilla. Kuva lainattu SPTL:n sivuilta / POR-83
Niko Hämäläinen ja Juha Kulju pronssilla. Kuva lainattu SPTL:n sivuilta / POR-83
Niko Hämäläinen ja Juha Kulju pronssilla. Kuva lainattu SPTL:n sivuilta / POR-83
Konsta Leppänen pronssilla. Kuva lainattu SPTL:n sivuilta / POR-83
Konsta Leppänen pronssilla. Kuva lainattu SPTL:n sivuilta / POR-83

Kuopion Pöytätennisseuralla oli vahva edustus DE-luokkien Suomen mestaruuskilpailuiden mitalikorokkeella. Porissa viikonloppuna mitellyissä karkeloissa peräti kolmesta luokasta suuntasi pronssi Savon sydämeen.

Vahvimmin isosta osallistujakaartista onnistui Niko Hämäläinen joka saavutti pronssia sekä D-luokan kaksinpelissä että E-luokan nelinpelissä parinaan seuramme monitoimikone Juha Kulju. Kolmantena mitalistinamme palkittiin E-luokan kaksinpelissä pronssilla Konsta Leppänen. 

Lauantaina pelattiin D-luokat kaksin- ja nelinpelissä. Kaksinpelissä jatkopeleihin alkupoolista tiensä raivasivat Juha Kulju, Konsta Leppänen, Niko Hämäläinen sekä Toivo Halmepuro. Samu Niskasen, Terho Hiltusen ja Elmeri Räsäsen osaksi jäi tällä kertaa karsiutuminen. Erikseen on mainittava että etenkin junnuosasto otti poolien alimmilla sijoituksilla isoja ratingvoittoja. Nikolla, Konstalla ja Toivolla oli jokaisella kutakuinkin 500 pistettä heikompi alkurating kuin poolin ykkössijoitetulla. 

Jatkokaaviossa Vaasan Pate Ikola kuritti meikäläisiä pudottamalla ensin Toivon ja sitten Konstan. Juha kosahti 2-0 eräjohdosta tappioon Jyväskylän Oskari Hakalaa vastaan, mutta ensimmäisen jatkokierroksen huilannut Niko ei samaan ansaan kävellyt vaan ensimmäisen erän tunnustelun jälkeen voitti Hakalan 3-1. Seuraavassa ottelussa olikin panoksena jo pääsy mitalipeleihin. Pieksämäen Markku Halonen joutui toteamaan kuopiolaisen juniorimyllyn voiman ja kättelemään Nikon 2-3 mitalipeleihin. Pronssi oli plakkarissa eikä ihan sisukkainta esitystä saatu peliin Oulun Konsta Niemelää vastaan. Semitappio neljässä erässä, mutta pronssia kaulaan! Onnea Niko! Voi hyvinkin olla että ensi vuonna SM-mitalia metsästetään jo ylemmissä luokissa. 

Nelinpeli on oma lajinsa. Sen saivat huomata kolme pariamme, joista ainoastaan Konsta ja Elmeri selvisivät jatkokaavioon alkupoolista. Jatkopelit jäivät yhteen sillä pohjalaisyhdistelmä Sanna Harjunpää/Antony Warmbold ottivat lopulta viisieräisen jälkeen jatkopaikan. 

Sunnuntaina korkattiin E-luokat käyntiin jo klo 9 aamulla. Aamun virkeinä tällä kertaa Konsta, Elmeri sekä Terho puhtaalla poolipelillä. Jatkoon rynnivät myös Juha, Niko ja Samu. Ainoastaan Toivo ei kyennyt lauantaisen kaltaiseen poolihurmioon vaan jäi yhdellä voitolla kolmoseksi. 

Jatkopaperilla Terho pelasi hienosti tiensä puolivälierävaiheeseen, mutta putosi luokan lopulta selkeästi voittaneelle OPT-86:n Konsta Niemelälle. Elmeri voitti ensin porilaisten Arto Ojasen mutta kaatui pingistossut jalassa Jyväskylän Olavi Moilaselle viisieräisessä jännitysnäytelmässä. Jotenkin tuntuu, ettei ihan viimeiseksi poikien väliseksi jää tämä. Samu joutui nöyrtymään ensimmäisessä jatkopelissään Espoon kokeneelle Katrin Lookelle ja Niko sekä Juha vuorollaan "pääluokassaan" kemmahtivat Pietarsaaren Christoffer Pörnille. 

Entäpä sitten Konsta? No Konstahan kipusi kaavion alapuolelta kohti mitalia laittamalla ensin KoKu:n Börje Strömin veren vapisemaan. Sitten loppui Pörnin taival ja kaksi jäi ilman kolmatta kuopiolaisjahdissa. Semissä tuli tippiperheen isä Sami Koivumäki vastaan ja lopulta jätti Konstalle tipiksi ainoastaan pronssin tiukan taistelun jälkeen. Hieno pronssi! Onnea Konsta!

Vieläpä oli jäljellä E-neluri. Konsta ja Elmeri sekä Juha ja Niko olivat mielikuvaharjoitelleet yön läpeensä ja sen ansiosta tuplailivat pooleistaan ykkösinä jatkoon. Samulla ja Toivolla oli ehkä jo kotireissu mielessä. Ei vaan irronnut ja kannustusjoukot kutsuivat. Paperilla Niko ja Juha hoitivat ensin Petri Mikkosen ja Markku Nuutisen suhteellisen vaivatta sivuun, mutta mitalista saatiin jo vääntääkin koko rahan edestä. Lopulta Kokkola-Jeppis kombolle Eeva Huotari/Jonas Levander tuli noutopöytä sillä viisieräinen vääntyi Nikolle ja Juhalle ja pronssi oli varmistettu tässäkin luokassa. Kuten mitalilla, myös tällä raportilla on varjopuolensa. Konsta ja Elmeri putosivat viisieräisessä Jyväskylän Olavi Moilaselle ja Aki Yliselle ja eiköhän jyväshyvät vielä pudottaneet loppuottelusta viidennen jatkoilla Nikon ja Rainerinkin. Eikä auttanut edes kisojen paras kannustus! Lienee turha mainita että Jyskälän pojat veivät loppuottelunkin nimiinsä 3-0 erin...

Kuitenkin summa summarum: KOLME SM-MITALIA KUOPIOON! Hyvä panoksemme huomioitiin myös järjestäjän Porilaiset-83 puolesta SPTL:n sivuille virallisen kisaraportin kirjoittaneen Konsta Ojasen toimesta:"Erityiskunniamaininta kuopiolaisille, jotka lähditte isolla joukkueella mukaan luomaan kisatunnelmaa. Juniorinne ovat reippaita, kohteliaita ja tietenkin taitavia."

Kilpailutulokset: DE-luokkien SM