Kuopioon menestystä roppakaupalla Jyväskylän kisoista!

19.10.2023

M1300-luokan mitalistit: Olavi Moilanen (PT Jyväskylä), Niko Hämäläinen (KuPTS), Konsta Leppänen (KuPTS), Klaus Petritsch (PT Jyväskylä)
M1300-luokan mitalistit: Olavi Moilanen (PT Jyväskylä), Niko Hämäläinen (KuPTS), Konsta Leppänen (KuPTS), Klaus Petritsch (PT Jyväskylä)

Jyväskylän kansalliset Syyskisat tarjosivat jälleen mitalisadetta Kuopion Pöytätennisseuran edustajille. Suurimman voittotilin summasi Niko Hämäläinen voittamalla peräti 17 kaksinpeliotteluaan kisojen aikana. Varovaista paluuta kilpakentille tekevä Sami Kokkonen puolestaan hoiteli miesten pääluokan ykköstilan.

Kaksipäiväisten kilpailujen lauantaissa Niko Hämäläinen voitti M1300-luokan kaataen tiukasti isäntäseuran Olavi Moilasen viisieräisessä loppuottelussa. Samassa luokassa myös Konsta Leppänen pelasi pronssille (häviten Nikolle). 

Niko pelasi junioriosastomme kaartista parhaiten myös M1500-luokassa. Tappio tuli niin alkupoolissa kuin loppuottelussakin MPS:n Timo Juutiselle, mutta jo loppuottelu oli tiukempi selkeästi korkeammin rankattua mikkeliläistä vastaan. 

Lauantain lisäksi Konstan isä Juha Leppänen avasi kilpauransa mukavasti, sillä poolina pelatussa M1100-luokassa tuli hopeatila kolmella voitolla neljästä ottelusta. 

Sunnuntaina junioripitoiseen osallistujakatraaseemme liittyivät myös Sami ja Noel Kokkonen sekä Juha Kulju ja Terho Pitkänen. Noel on viime ajat satsannut pesäpalloon, mutta hyvin pysyy pelissä myös pingispallo ja M1000-luokasta tuliaiseksi tuli pronssimitali. 

M1200-luokassa sai lauantain mitalitta pelannut Elmeri Räsänen myös arvomitalisijan pelaten luokan loppuotteluun. Tuttu vastustaja Jyväskylän Olavi Moilanen tosin vei luokkavoiton 3-2 erin. 

Sitten hetki taas Hämäläisen Nikon suitsutusta: M1400-luokassa alkupooli tappioitta ja kruisailu luokkavoittoon. Moilasen Olavi kiusasi Nikoa semissä kaksi erää, mutta loppuotteluun noussut toinen kuptsilainen Konsta ei kyennyt erävoittoon. Kultaa Nikolle, hopeaa Konstalle ja pronssia Juhalle!

M1600-luokassa Niko voitti poolinsa tappioitta alimmalla siidauksella. Jatkocupiin eteni jälleen myös Konsta. Semissä pojat jälleen vastakkain ja jälleen voittajana Niko. Ihan päätyyn asti ei tällä kertaa kantanut lento, sillä alkupoolissa nöyrtynyt monille tuttu peluri Markku Halonen sai lyöntipelinsä parempaan tikkiin ja lopulta tuuletti luokkavoittoa 3-2 lukemien myötä. Hopea ja pronssi Kuopioon. 

Miesten pääluokassa ei kuopiolaisia ollut mukana kuin Sami Kokkonen, mutta laatu korvasi määrän. Entinen kansallinen huippupelaajamme hallitsi pelitapahtumia ja kuittasi luokkavoiton poolina pelatusta pääluokasta ilman tappioita. Pari erätappiota jätettiin vastustajille muistoksi. 

Kilpailutulokset: Jyväskylän Syyskisat (lauantai)

Kilpailutulokset: Jyväskylän Syyskisat (sunnuntai)