Kuopioon jälleen mitalituliaisia Jyväskylästä.

4.12.2023

Jyväskylässä oli jälleen pingiksen täyteinen viikonloppu. Perjantaina pelattiin koululaisten SM-kisat ja lauantai ja sunnuntai tahkottiin kansallisten kilpailuiden merkeissä. Kotimatkalle ei tälläkään kertaa tarvinnut lähteä tyhjin käsin.

Perjantaina Sorastajantien pöytätennishallissa miteltiin koululaisten Suomen mestaruuskilpailuissa. 

Niko Hämäläinen ylsi yläasteen ja lukion yhdistetyssä sarjassa upeasti pronssille. Nikolla (kuten myös muilla kärkijunioreillamme) on näin pelattavassa sarjassa vielä useampi vuosi aikaa saavuttaa menestystä, mutta nyt siis jo pronssia. Hyvä Niko! Alempien 4-6 luokkien osalta mainittakoon myös Nuutti Hippeläisen mainiot peliesitykset. Nuutti pelasi alkupoolista ykkösenä jatkoon ja jatkopoolissakin saavutti yhden voiton. Vaikka jokaista mitalisijojen jälkeistä sijaa ei ratkaistukaan, voi tulkita Nuutin sijoittuneen luokassaan kuudenneksi.

Lauantaina ja sunnuntaina koulukkaat ja myös muut aktiivit jatkoivat rupeamaa Jyväskylä Open-kilpailuissa.

Noel Kokkonen otti ykkössijan poolina pelatussa M1000-luokassa. Noel osoitti että pelitaidot ovat selkeästi nykyratingia kovemmat, vaikka parissa pelissä saikin tosissaan vääntää. Lahjakas nuorimies ennättää vain ajoittain kisaamaan pöytätenniksessä. 

Yhtenä poolina pelattiin myös M1200-luokka. Ristiinvoittoja nähtiin. Juha Leppänen saavutti kaksi ja Noel yhden voiton, joilla 2. ja 4. sija.

M1400-luokassa Juha ja Elmeri Räsänen pelasivat pooleistaan jatkoon ja semissä toisiaan vastaan. Juha kampesi viisieräisen väännön jälkeen loppuotteluun, jossa kuitenkin Jyväskylän Olavi Moilanen oli niukasti 3-1 erin vahvempi. 

M1600-luokassa pääkaavioon alkupooleistaan ei selvinnyt kuin Toivo Halmepuro. Topi olikin pelipäällä ja varmisti mitalin kaatamalla kvartassa isäntäseuran Jari Kovasen. Semissä kuitenkin turhankin tutuksi käyvä Moilanen söi Topin eväät ensimmäisen erän tappiosta huolimatta. 

M1800-luokassa Niko Hämäläinen otti kovan voiton alkupoolissa Patrik Södergårdista. Nikon voitettua semissä Ari Torpströmin, tuli Patrik jälleen vastaan, nyt loppuottelussa. Sisuuntunut ennakkosuosikki oli tällä kertaa tarkempi ja jätti Nikon hopealle 3-0 voitolla. 

Sunnuntaina Noel otti M900-luokassa hopeaa. Yksi tappio isossa poolissa tuli Tampereen Tomi Juutilaiselle, jonka Noel oli onnistunut lauantaina voittamaan. Tästä sisuuntuneena nuorempi Kokkonen terävöitti lyöntejään ja kuittasi ykkössijan M1100-luokassa. Juutilaisen semissä kaatanut Klaus Petritsch taipui loppuottelussa 3-1 erin. Hyvä Noel! 

M1500-luokka pelattiin yhtenä seitsemän pelaajan poolina. Tässä rytäkässä kolme pelaajaa päätyi viiteen voittoon. Keskinäisten otteluiden perusteella luokkavoitto matkasi Nurmekseen kokeneen Juhani Luttusen mukana, mutta Konsta Leppänen oli hienosti hopealla. 

M1700-luokassa oli mestarina jälleen kuopiolainen. Niko Hämäläinen pelasi ainoana meikäläisenä tiensä jatkokaavioon ja miksi lopettaa kesken kun on aloitettu? Semissä Luttunen lyttyyn ja tiukasti mestaruudesta jälleen kamppaillut Olavi Moilanen lopulta 3-2 erin kakkoseksi. Hyvä Niko!

Miesten kaksinpelissä Sami Kokkonen ei ihan uusinut aiemman kilpailun temppuaan, mutta kauas ei jääty. Luokan kakkossija Suomen juniorihuippuihin lukeutuvan Jimi Koivumäen jälkeen ei ollut ollenkaan huono saavutus.