24.2.2024

Akseli Julkunen pelaamassa Harrastelijat-luokassa.
Akseli Julkunen poseeraa Harrastajat-luokan voittajana.
Yleiskuva Mikkelin kansallisista Kevätkisoista.

Seuramme osallistui suurella joukolla Mikkelin kansallisiin kilpailuihin. MPS:n järjestämissä Mikkelin Kevätkisoissa kevät oli vielä hallin ulkopuolella kaukainen käsite, sillä keli oli mitä karmein. Hallissa kuitenkin loisti mitalikiilto.

Erityisen mukavaa oli, että junioripelaajiamme oli mukana ehkä enemmän kuin pitkiin aikoihin. Myös tulosta tuli. Junioriluokassa Elmeri Räsänen kiipesi aina loppuotteluun saakka, mutta tutuksi kilpakumppaniksi junnuillemme muodostunut Jyväskylän Olavi Moilanen oli tällä kertaa parempi niukasti 3-2 erin. Myös Akseli Julkunen oli mitaleilla pudoten välierässä juuri Moilaselle.

1200-luokassa ainoana seuramme edustajana Juha Leppänen todisti että laatu korvaa määrän. Juha marssi luokkavoittoon selkein erin ja eiköhän myös isä-Leppäsen ratingnousu kovempiin luokkiin ole ajankohtaista.

Seuraavaksi kovempi luokka, R1400, oli sekin kuopiolaisittain yhtä hedelmällinen. Grigori Skiba, junioriluokat jo ohittanut, mutta vähintään yhtä kovalla innolla harjoitteluun suhtautuva pelaajamme oli lopulta luokan ykkönen voittaen Linnan Pingiksen Antti Kurkon loppuottelussa suoraan 3-0. Mainittakoon, että välierissä ei Kurkon lisäksi ollutkaan muita kuin meikäläisiä. Grigori voitti Leppäs Juhan ja toinen Juha (Kulju) putosi Kurkolle. 3/4 mitalia KuPTSille!

1500-luokassa nuorempi Leppänen, Konsta, pelasi hienosti mitalipeleihin, mutta Jyväskylän Ari Torpström (tuttu vastustaja hänkin junnuillemme vaikkei junnu enää itse ole) parempi tällä kertaa suorin 3-0 lukemin.

Elmeri Räsänen onnistui 1600-luokassa Arin voittamaan päästen Grigorin lisäksi pääkaavioon. Tällä kertaa mitalit jäi kuitenkin ottamatta Elmerin hävittyä Igor Mogilevchikille (LrTU) ja Grigorin Artem Troitskiylle (LPTS).

1800-luokassaa ei kukaan pelurimme päässyt jatkokaavioon, joten mainitaan ainoastaan Konstan hyvä ratingvoitto Kyösti Kurunmäestä.

Niko Hämäläinen jäi niukasti ulos mitaleilta 2000-luokassa sijoittuen neljänneksi. Poolina pelatussa luokassa kuitenkin kaksi hyvää voittoa Nikolle Iappeenrantalaisista Igor Zelenskystä ja Leonardo Boletista. Etenkin jälkimmäinen on pelannut vahvaa kevätkautta, joten Nikon voitto oli mitä mainioin.

Epävirallisina (ei lisenssiä vaativina) luokkina pelattiin kilpailuissa myös Pingiskoulu- ja Harrastajat-luokat. Näissä olikin mukana useampi juniorimme ja osalle siis ihka ensimmäiset kilpailupelit!

Pingiskoululuokassa mukana olivat Luolan uusista lupauksista Samu Karjalainen, Lari Kärnä ja Nuutti Hippeläinen. Samu pärjäsi parhaiten pelaten aina pronssimitalille.

Harrastajissa mukana aiemmin mainittujen lisäksi Akseli Julkunen. Akseli pelasikin vallan vakuuttavasti voittaen lopulta luokan! Otteet ovat jo sen verran lupaavia, että uskaltaa ennustaa että palkintokaappiin tulee tulevaisuudessa myös ratingluokista täytettä kun harjoitusinto pysyy kovana.

Kilpailutulokset: MPS Kevätkisat

Kilpailutulokset: MPS Kevätkisat (Pingiskoulu & Harrastajat)