KuPTS säilytti sarjapaikkansa I-divisioonassa

28.4.2024

Iivari Hartikainen, Jouni Nousiainen ja Aleksi Hyttinen juhlistavat sarjapaikan uusimista.
Iivari Hartikainen, Jouni Nousiainen ja Aleksi Hyttinen juhlistavat sarjapaikan uusimista.

Kuopion Pöytätennisseuran edustusjoukkue uusi sarjapaikkansa ensi kaudeksi I-divisioonaan. Tämä varmistui lauantaina pelatussa I-divisioonan karsintaturnauksessa.

Helsingin Ruskeasuon palloiluhallissa käydyssä tapahtumassa miteltiin niin mestaruussarjan mitalisijoista, mestaruussarjakarsinta kuin I-divisioonakarsintakin. Tällä kertaa jälkimmäinen oli kuopiolaisittain se tärkein. Sarjasijoituksen perusteella oli KuPTS sijoitettu kahdeksan joukkueen kaavion ykköseksi. Koska karsintoihin selvinnyt Jyväskylän kakkosjoukkue jäi pois, tarkoitti se meikäläisten pääsyä ilman ottelua suoraan kakkosvaiheeseen. Tässä kohtaa yksi joukkueotteluvoitto riittäisi sarjapaikan uusimiseen I-divisioonaan kaudelle 2024-2025. 

Kolmikkomme Iivari Hartikainen, Aleksi Hyttinen ja Jouni Nousiainen hoitikin homman heti ensi tilassa kotiin. Kuopiolaiset ottivat tasaisemman joukkueensa ansiosta 4-2 otteluvoiton helsinkiläisen MBF:n kakkosjoukkueesta ja näin ollen ei tarvinnut kauempaa elää jännityksessä. 

MBF:n saksalaisvahvistus Thilo Marschke oli odotetun kova voittaen sekä Jounin että tiukasti Iivarin, mutta muut ottelut päättyivätkin sitten kuptsilaisille. 

 Iivari HartikainenIbrahim Sen 719  30  
 Jouni NousiainenThilo Marschke  -3-7-7  03  
 Aleksi HyttinenMattias Bergkvist -4621 31  
 Iivari HartikainenThilo Marschke  -11-1310-8 13  
 Aleksi HyttinenIbrahim Sen 646  30  
 Jouni NousiainenMattias Bergkvist 1248  30